АЦЕРОЛА 500 мг. * 60капсули, СУОНСЪН
Информация
СУОНСЪН АЦЕРОЛА капсули 500 мг. * 60
Ацеролата е яркочервена, невероятно сладка череша, произхождаща от Юкатан. Днес тя се отглежда и бере в цял свят: от топлите региони на Южна и Централна Америка до южните щати Тексас, Калифорния и Флорида.
Дървото вирее само при горещ и сух климат с температури над 30 градуса и лесно може да бъде изкоренено от силни пориви на вятъра. Това, което го прави още по-специално, е, че самите плодове - черешите Ацерола - също се съхраняват и запазват изключително трудно. След бране те се развалят много бързо (само за 4 часа). Ферментацията протича за 3 - 5 дни, след което плодовете стават неизползваеми. Дори ако се замразят, при размразяване те се разпадат, което ги прави годни за консумация само от местните жители. В резултат на това, плодовете на ацеролата се използват главно за направата на конфитюри и сиропи. Но научните изследвания разкриха, че те съдържат изключително високи нива на витамин С и други хранителни вещества.
Всъщност ацеролата съдържа над 13 пъти по-голямо количество витамин С от чаша портокалов сок. В 100 гр. от плодовете има 1677.6 мг вит. С, което я превръща във феноменален източник на най-важния сред антиоксидантите.
За какво се използва хранителната добавка Swanson Acerola?
В сравнително проучване, проведено наскоро, във връзка с относителната антиоксидантна активност на различни плодови пулпи, резултатите са недвусмислени - от 11-те тествани плодови концентрата, Ацеролата е с най-висока стойност. Антиоксидантният й капацитет е 53,2 мг. Този изключително висок индекс се дължи на голямото съдържание на витамин С.
Нашето тяло се нуждае от витамин С по няколко причини. Преди всичко той е много важен за функциите на имунната система. Също така подпомага синтеза на колаген - основния структурен елемент на костите, кожата и кръвоносните съдове. Играе огромна роля за производството на определени мозъчни химикали, които влияят върху настроението.
Всички знаем, че трябва да ядем портокали през зимата, за да се предпазим от инфекции и болести. Днес вече е ясно, че съществува по-добро решение, а именно хранителната добавка на Суонсън Ацерола.
Ацеролата, освен витамин С, е много богата и на витамин А. Съдържа такова количество от него, колкото цял куп моркови. Нашите тела се нуждаят от витамин А за поддържане здравето на макулата, по-добро зрение, адекватно производство на червени кръвни клетки и нормален растеж.
Ацеролата е изключително богата на:
- Витамини C и A;
- Много витамини от група В;
- Калций, калий, желязо и магнезий;
- Фибри, протеини и мастни киселини.
Състав на 1 капсула:
- Витамин С (от Ацерола) - 125 мг (139% от ПДП*);
- Ацерола (плод) (Malpighia glabra) - 500 мг.
*ПДП: Препоръчителен дневен прием.
Други съставки: малтодекстрин, желатин, оризови трици, силициев диоксид, калциев палмитат.
Начин на употреба:
Като хранителна добавка приемайте по 1 капсула на ден с вода.
Опаковка: 60 капсули.
Производител: Swanson Health Products, САЩ.
Отзиви към продукт