БРАШНО ОТ ТАПИОКА 300 гр. ЗДРАВНИЦА
Информация
Действие:
- Брашно от тапиока представлява натурално нишесте от корени на Маниока.
- Има неутрален вкус и аромат с водозадържащи свойства.
- Използва се за сгъстяване на шейкове, сосове, каши, ястия, супи, кремове.
- 100% натурален продукт, който е подходящ за възрастни, деца, вегетарианци и вегани.
- Натурално нишесте от растение Manihot esculenta (Маниока).
- Без глутен и добавена захар!
- Натуралното нишесте е добър сгъстител в неутрална средно кисела или кисела среда.
- Устойчив желиращ агент при замразяване или размразяване.
- Стабилизатор на емулсии.
Модифицираното нишесте (брашно от Тапиока) е получено от грудковите корени на растението Маниока (Manihot esculenta). Маниоката или т.нар. Тапиока е широко използвано растение за храна на човека в Америка в периода преди Колумб. Коренът е най-често консумираната част от Маниоката. Може да се консумира настърган или смлян на брашно.
При хранителни алергии често се употребява брашно от тапиока за готвене и печене, защото не съдържа глутен и следи от зърно или ядки. Липсата на глутен прави брашното от тапиока идеален при режими на здравословно хранене, контрол върху телесното тегло, глутенова непоносимост. Натурална храна за спортисти и при тежък физически труд, защото е с висока енергийна стойност и почти без наличието на мазнини. С богато съдържание е на белтъчини, минерали като калций, магнезий, фосфор, желязо, калий, цинк. Съдържа холин, необходим за обмяната на веществата в организма. Тапиоката притежава чист натурален вкус и аромат.
Влага се като основно брашно за хлебни и тестени продукти. Подходящо е за сгъстяване на супи, сосове и ястия. Една супена лъжица от нишестето се равнява на 2.5 с.л. пшенично брашно. Намира широко приложение в шейкове, сладкиши, каши, кремове, хлебчета, замествайки пшеничните и царевични нишестета и брашна. Тапиоката има способността да желира ястието, в което е използвана.
Вискозитет: 500-700 BU (отговаря на спецификациите за нишестета, посочени в директива 2012/231/ЕС за Е1322).
Състав:
- модифицирано нишесте от грудковите корени на растение Маниока (Manihot esculenta). В кулинарията е известно като "Брашно от Тапиока".
Употреба:
- Подходящо е за сгъстяване на каши, шейкове, сосове, супи, ястия, кремове.
- Може да се добави към хляб, топли десерти, сладкиши.
- Брашното от тапиока успешно замества до 20% пшеничното брашно в печива.
- Брашното от тапиока се комбинира отлично с безглутеново, кокосово и картофено брашно.
Съхранение: на умерена температура и влажност на въздуха по-малко от 70%. При повишена влажност се образуват бучици и киселинността се увеличава и нишестето плесенясва.
Опаковка: 300 гр.
Произход: Тайланд.
Производител: "Ню Ес Нет" ЕООД, България.
Отзиви към продукт