🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Лекуване с домашни средства

Четков масаж

Сухият четков масаж се препоръчва при ишиас, ревматизъм, подагра, изпотяване, неврастения, хипертония, затлъстяване, при критическа възраст.

Работи се така: тялото се търка е четка с естествен косъм в различни посоки до зачервяване. Започва се от лицето и се свършва с петите. Продължава до 30 минути.

Този масаж освежава, укрепва и закалява организма. Почиства кожата и я прави стегната и еластична. Това прави четковия масаж невероятно ефикасно козметично средство.

Японска гъба

Лечебните й свойства са били познати още преди 2000 години в японските и китайските императорски дворове. Японската гъба отделя вещества, които усилват активността на белите кръвни телца, повишават имунозащитните сили на организма, повишават умствената работоспособност, тонизират нервната система. Освен това тя има силно антишоково действие и високо съдържание на витамините С и PP.

От нея могат да се направят ценни лекарствени напитки, които са в състояние да поддържат организма в добро здравословно състояние. Препоръчват се и при физическо и психическо изтощение, за възстановяване след операции, продължителни боледувания и стрес, срещу инфаркт и импотентност. Забавят появата на катаракта, артроза, атеросклероза, шипове.

Начин на употреба

Гъбата се държи 2 дена в чиста чешмяна вода.

Приготвя се 3-литров буркан. Три литра вода се загрява до кипване. Ври 5 минути.

След изстиването й в нея се добавят 200 г захар.

Отделно се запарват с вряла вода 3 чаени лъжички черен чай (руски, цейлонски или китайски). След 5 минути запарката се прецежда и се прибавя в буркана с изстудената подсладена вода. Прибавя се и самата гъба. След 8 денонощия (при стайна температура до 20°С на сянка), течността се прецежда, изсипва се в бутилки и се съхранява в хладилник. Приема се 3 пъти дневно по 100 г.

Гъбата отново се поставя в чиста вода и се ползва по същия начин. От нея могат да се режат и парченца.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...