🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Семинари и изложения

Двудневен семинар Йога-Терапия за проблеми с гърба и кръста – април 2015 г., студио Шамбала

Йога-Терапия за проблеми с гърба и кръста: 4-5 Април от 15:00 до 18:00 ч.

Йогите казват, че човек е толкова млад, колкото е гъвкав гръбнакът му. За съжаление при съвременният човек, в следствие на затворения и заседнал начин на живот, тази подвижност е крайно намалена и се получава дисбаланс в мускулите и ставите, който в крайна сметка води до болести и болка.

Дългото седене пред компютъра в неправилната стойка, с приведена глава, събрани рамене и отпуснат корем, хронично поврежда гръбначният стълб. През гръбнака минава централната нервна система на организма, така че лесно можем да си представим как този проблем се превръща в сериозна заплаха за цялостното здраве на организма: от неврологични проблеми, до проблеми със сърдечно-съдовата и храносмилателната система, белите дробове (астма) и кожата.

Йога асаните като цяло са насочени към това да огъвкавят гръбначния стълб, да балансират и подсилят мскулите на тялото с цел предотвратяване на болести и поддръжка. В тези специални практики ще бъдем по-внимателни с подбора на движенията и по-целенасочени към изцеление на вече съществуващи проблеми. Ще поговорим за правилната стойка на тялото и ще Ви запознаем с терапевтичните движения и дихателни упражнения, които да внесете в ежедневието си.

По време на семинара ще обсъдим:
- Хранене за здрава костна система;
- Подходящи заздравяващи упражнения и разтягане;
- Как да усетим тялото и да постигнем и запазим баланс;
- Дихателни упражнения;
- Как да направим болката приятел.

Ако проблемът Ви е с хроничен характер (дископатия/дискова херния) е добре да поговорите с инструкторката предварително и при желание да Ви се изготви индивидуална програма за Вашите специфични нужди.

За водещата: Христина се занимава професионално с волейбол в продължение на 12 години. Активният спорт води до множество травми, включително дискова херния, диагностицирана когато тя е на 21 години. В желанието си да избегне операция в тази ранна възраст започва да търси алтернативни методи на лечение и така открива йога. Занимавайки се с йога упорито и последователно, успява не само да нормализира и поддържа стабилно състоянието си, но и да се върне към нормалният активен начин на живот привичен за млад човек. Преподава йога като метод за лечение и превенция на здравословни проблеми.

Цена – 50лв.
За лична среща и изготвяне на индивидуална програма – 30лв.

Ако имате въпроси и за записване можете да се свържете с нас на телефон 0884 78 59 88; или на имейл yogashambhala@gmail.com 

Website: www.shambhalayoga.net 

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...