ФИН ЗЕЛЕН ЕЧЕМИК - подпомага имунната и нервната система, засилва производството на колаген, 200 гр., P.W.M. GAMA
Информация
Фин зелен ечемик - 200 грама
Поради съдържанието на големи количества полезни вещества, днес учените го наричат "зелена кръв." Растението съдържа витамини, бета-глюкани, фибри, E, A, C, B1 и минерали, които остават почти непокътнати при обработката. Съдържанието на фолиева киселина е 1 800 мкг в 100 грама зелен ечемик, което е 900% от препоръчителната дневна доза. Сортът съдържа повече бета-каротин от морковите повече витамин С от портокаловия сок ; изключително богат е на незаменими аминокиселини и хранителни влакнини. Финият зелен ечемик има силни антиоксидантни свойства и оказва антивирусно противовъзпалително, антираково действие. Полезен е при лечение на лощ дъх, диабет, кожни лезии, акне, язва сърдечно-съдови заболявания. Все по-често се прилага като средство за отслабване. Финият зелен ечемик тонизира организма и подпомага доброто здраве.
Финият зелен ечемик съдържа хлорофил (264.7 мг/кг) - зелен оцветител (химикал), съдържащ се в растенията.
Значението на хлорофила за растенията е същото като това на кръвта за човешкото тяло:
- Ускорява зарастването на рани.
- Стимулира образуването на червени кръвни клетки
- Регулира функциите на червата, белия дроб, матката и сърдечно-съдовата система.
- Оказва дезинфектиращо и противовъзпалително действие.
- Помага при херпеси и инфекции на гърлото
- Ефикасен срещу лош дъх.
- Улеснява транспорта на кислород до клетките и тъканите в тялото.
Финият зелен ечемик съдържа голямо количество витамин В9 (фолиева киселина), който има следните благоприятни въздействия върху човешкия организъм:
- Участва в клетъчното делене.
- Поддържа синтеза на аминокиселини.
- Подсилва имунитета.
- Подпомага производството на кръвни телца.
- Допринася за растежа на майчината тъкан по време на бременност.
Витамини Е и С:
- Предпазват от образуването на тромби.
- Защитават клетките от оксидативен стрес.
Витамините В1 (тиамин), С и Е са също важни хранителни вещества, които финият зелен ечемик съдържа.
Ползи от Витамин С:
- Засилва производството на колаген, с което се гарантира правилно функциониране на Кръвоносните съдове, костите, хрущялите, венците, кожата и зъбите.
- Допринася за пълноценно усвояване на желязото от организма.
- Подпомага правилното функциониране на имунната система.
- Подпомага функциите на нервната система.
- Подкрепя възстановяването на редуцираната форма на витамин Е.
В състава на финия зелен ечемик има и много минерали:
- Желязо - подпомага производството на еритроцити и хемоглобин, помага за транспортирането на кислорода в тялото и оказва положително влияние при клетъчното делене.
- Цинк - помага за поддържане на киселинно-алкалното равновесие в организма и метаболизма на въглехидратите, допринася за поддържане на метаболизма на хранителните макрокомпоненти и витамин А;
- Фосфор - подпомага енергийния метаболизъм и правилното функциониране на клетъчните мембрани;
- Магнезий - поддържа електролитния баланс и енергийния метаболизъм, важен е за клетъчното делене;
- Калий - поддържа нормално кръвното налягане, помага за правилно функциониране на мускулите и нервната система;
- Желязо - подпомага производството на еритроцити и хемоглобин, помага за транспортирането на кислорода в тялото и оказва положително влияние при клетъчното делене.
Състав: Фин зелен ечемик - 100%.
Хранителна стойност:
Съдържание: | в 100 g | в 1 g (порция) |
Енергийна стойност | 234.00 kcal / 100 g (967.00 KJ / 100 g) | 2.34 kcal / 1 g (9.67 KJ / 1 g) |
Въглехидрати / от които захари | 11.3 g / 4.9 g | 0.113 g / 0.049 g |
Мазнини / от които наситени мастни киселини | 2.9 g / 0.8 g | 0.029 g / 0.008 g |
Целулоза | 43.3 g | 0.433 g |
Протеини | 19 g | 38 g |
Сол | 1.1 g | 0.011 g |
Не съдържа: пшеница, дрожди, стабилизатори, генно модифицирани продукти, оцветители, изкуствени консерванти, продукти от животински произход, глутен, соя, антибиотици, психотропни и наркотични съставки, хормони и опасни химикали от какъвто и да е вид.
Начин на приготвяне:
Изсипете 1 плоска чаена лъжичка (1 гр.) от ечемика в чаша и налейте преварена вода или плодов сок със стайна температура. Разбъркайте добре.
Поръсете 1 плоска чаена лъжичка (1 гр.) от финия зелен ечемик върху салати, супи, картофи, сосове, сандвичи и други.
Начин на употреба:
Приемайте по 1 равна чаена лъжичка (1 гр.) два пъти дневно.
Начин на съхранение: При стайна температура на сухо място, защитено от слънчева светлина.
Продуктът и името му са запазени в Патентното ведомство на Република Полша.
Опаковка: 200 грама (200 порции по 1 грам).
Отзиви към продукт