Гликемичният индекс на храните и здравето, Росица Тодорова


Информация
Гликемичният индекс на храните и здравето
ликемичният индекс е условно означение на скоростта, с която се преработва всеки продукт, който съдържа въглехидрати, в човешкия организъм, сравнена със скоростта, с която се преработва глюкозата, чийто индекс е прието да се смята за еталон /нейният индекс е равен на 100 единици/. Колкото по-бързо протича преработването или разпадането на един продукт, толкова по-висок е неговият гликемичен индекс.
В света диетологията е приела да раздели всичките продукти, които съдържат въглехидрати, на групи с висок, среден и нисък гликемичен индекс.
По същество продуктите с нисък гликемичен индекс са т.нар. сложни, или "бавни" въглехидрати, а продуктите с висок - са "бързи,", т.е. празни въглехидрати.
Продуктите с висок гликемичен индекс повишават бързо кръвната захар.
ISBN: 9789543450978
Година на издаване: 2016
Език: български
Корици: меки
Страници: 100
Отзиви към продукт