ГУМА ГУАР - естествен вегетариански заместител на желатина - 300 гр.
Информация
ГУМА ГУАР 300 гр. ЯЖ ПОЛЕЗНО
Гуаровата гума е изцяло натурална и безопасна добавка в храната от групата на стабилизаторите. Употребява се в хранително-вкусовата промишленост успешно като емулгатор, стабилизатор и хомогенизатор. Прави тестото по-еластично; задържа влага; подобрява текстурата на пълнежи, дресинги и сосове. Повлиява ефикасно свързването на безглутенови, пълнозърнести и тъмни брашна. Използва се удачно като естествен вегетариански заместител на желатина. Като сгъстител регулира слепването и придава кремообразна консистенция.
Списък на съставките: нишесте от семена на азиатски боб (Cyamopsis tetragonoloba), получено при процес на обелване, смилане и пресяване.
Хранителна стойност на 100 g:
- Калории - 347 kcal / 52 kJ;
- Въглехидрати - 86 g, от които:
- захари 0,00 g;
- Белтъчини - 3 g;
- Мазнини - 5 g, от които:
- наситени мастни киселини - 0,3 g;
- ненаситени мастни киселини - 4.7 g;
- Сол - 0.00 g.
Препоръчителен начин на приготовление и употреба:
Прибавете към четири чаени чаши брашно (минимум) следния брой чаени лъжички от гумата:
- 1 - за сладки;
- 2 - за кейкове;
- 4 - за мъфини и хляб от обикновено брашно;
- 6 - за хляб от безглутеново, тъмно и пълнозърнесто брашно.
За дресинги и сосове добавете 1 чаена лъжичка за 400 ml. Сместа желира за 5-6 минути.
Препоръчва се, когато трябва да се смесят несъвместими компоненти, примерно оцет и зехтин. Подобрява текстурата на глазури, кремове и пълнежи. Не изисква топлина, за да сгъсти.
Съхранение: На сухо място, с температура до 25 градуса, без пряк достъп на слънчева светлина.
Опаковка: 300 гр.
Произход на суровината: Индия.
Производител: "Яж Полезно всеки ден" ЕООД, България.
Отзиви към продукт