🎁 Подаръци за ДИПЛОМИРАНЕ 🎁
Назад до Космос и непознати територии

Калифорнийски учени са уловили радиосигнал с извънземен произход

Екип от астрофизици от Калифорнийския Университет съобщиха наскоро, че един от техните радиотелескопи е уловил сигнал, за който се смята, че идва от извънземна форма на живот.

Учените, ръководени от професор Дан Уетимър са част от програмата SERENDIP за търсене на радиосигнали с извънземен произход. Целта на тази програма е да прихване и разкодира радиосигнали от разумни същества в открития космос.

В късния следобед на 19 Март радиотелескопа Аресибо, разположен в Пуерто Рико е прихванал силен теснолентов радиосигнал с произход извън Слънчевата система. Радиосигналът носи признаци на някакъв вид комуникация и е продължил 134 секунди. Сигнала е бил с различна интензивност, която учените преобразували в един странен буквено-цифров надпис: 9HY9HY-H1C6N7O8P15-KT61L5-PKT6H9HY8F3.
Учените твърдят, че сигнала не прилича на нито една форма на комуникация на Земята и според тях може да е някаква изключително сложна извънземна морзова азбука.

„Някои елементи на сигнала са повтарящи се и според нас може би става въпрос за думи или букви“ - споделя професор Уетимър и допълва: „Все още не знаем какво означава съобщението, но сме почти сигурни, че е изпратено от някаква форма на извънземен разум. Един сегмент от съобщението, който се изписва по следния начин H1C6N7O8P15 може да бъде съпоставен с изписването и номера на елементите в Менделеевата таблица. Така Н1 съответства на водорода, който е под номер 1 в таблицата, С6 е въглерода под номер 6 в таблицата, N7 е азота под номер 7 в таблицата, О8 е кислорода под номер 8 в таблицата и Р15 е фосфора под номер 15 в Менделеевата таблица. Интересното в случая е, че всички тези елементи участват в изграждането на човешкото ДНК. Поради това съм убеден, че това не само е съобщение от извънземна форма на живот, но и че съобщението е адресирано специално за нас.“

Това не е първия случай в който радиотелескопите засичат сигнали от космоса, но това е най-продължителния и най-ясен сигнал улавян до момента. През годините са уловени общо около 400 радиосигнала, но за тях няма достатъчно доказателства, че става въпрос за извънземна форма на живот.

В момента учените се опитват да идентифицират източника на сигнала, за да могат евентуално да отговорят на съобщението. Може обаче да минат месеци или дори години, преди да бъде локализиран източника.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Исус Христос идва скоро! Подготвя си нещата, а същото прави и Сатана, така, че в последното време големи знамения и чудеса ще видите, пише в Живото Слово!
Анонимен
Значи не сме сами !
Виж още отзиви
Коментирай
loading...