Назад до Природа и здраве

Лакът за коса е лесен начин да подчертаете своята уникалност

Такъв стилизиращ продукт като лак за коса е козметичен продукт, предназначен да поддържа стила, за да го запази от сутрин до вечер при всяко време. Модерният асортимент включва повече от 50 вида от този продукт. Как да изберем подходящ продукт сред тях е темата, която ще разгледаме в тази статия.

Как да използвате лака

Препоръчително е да нанесете лака след приключване на стилизирането. Това ще сведе до минимум щетите, причинени от термичните устройства върху косата. Съществуват днем различни лакове за коса и за да изберете подходящия за Вас, вземете предвид структурата и дължината на косата си:

 1. Тънка коса. В този случай не се препоръчва използването на силен лак за коса. Той утежнява нишките, което се отразява негативно на външния вид на прическата. За тънка коса е най-добре да използвате слаб фиксиращ агент. Това ще помогне леко да фиксира стила и няма да утежи нишките. В същото време къдриците могат дори да се разресват.
 2. Къса коса. За да изглежда прическата естествена, но стайлингът да се запази за известно време, препоръчително е да използвате продукт със слаба фиксация за къса коса. Друг инструмент няма да работи тук, тъй като ще натежи нишките. В резултат на това ще се появи ефектът на мръсна глава.
 3. Дълга коса. При избора на лак за дълги нишки трябва да се вземе предвид тяхната структура. Ако косата е тънка, както вече беше споменато, продуктът трябва да има слаба фиксация. За гъста коса можете да използвате лак с всякаква фиксация. Тук трябва да се съсредоточите върху сложността на прическата.


Видове лакове за коса


Днес виждаме много видове лакове за коса по рафтовете на магазините. Най-популярните лакове са:

 • лакове с лесно фиксиране. Инструментът за лека фиксация е подходящ за проста прическа. Предимства - не утежнява косата, уврежда косата минимално и се отмива лесно. Недостатък - не предпазва косата от вятър и дъжд;
 • лакове силна и супер силна фиксация. За моделиране на сложни прически се препоръчва силен лак за коса, както и силно действащ агент. Предимството е, че запазва стила си при всяко време. Недостатъци: не е подходящ за тънка и къса коса, уврежда и не се отмива добре;
 • течният лак се различава от сухия по това, че продуктът се нанася върху нишките по време на моделирането на стайлинга, а не след неговото завършване. Продукта изсъхва веднага след обработката на косата, не ги слепва. Предимството е, че се използва пестеливо, надеждно фиксира дори непокорната коса, не замърсява нишките. Недостатък - не може да се използва за къдрава коса;

Видове Лак за коса

 • сухият лак се произвежда под формата на стандартен аерозолен продукт, боя за коса. В този случай продуктът може да се прилага не само върху сухи, но и върху мокри кичури. Отличителна черта на сухия лак е, че съдържа малки диспергирани частици.Също така, благодарение на уникалния състав, лакът лесно се разресва с обикновен гребен, което ви позволява да моделирате прическата си по нов начин няколко пъти на ден.

Все пак трябва да се помни, че ежедневната употреба на лак допринася за бързото изсъхване, което ги прави по-късно твърди, непослушни и сухи. Ето защо, след като използвате лак и други стилизиращи продукти, трябва да се погрижите за възстановяването на косата. Аргановото масло за коса ще бъде един от незаменимите помощници на този етап.

Как да използвате арганово масло върху косата, за да я възстановите

Арганово масло за коса може да се използва в чиста форма или да изберете регенериращ серум, произведен от натурален продукт. В инструкциите за използване на регенериращия серум няма нищо сложно. Трябва да нанесете веществото върху влажни нишки и да изплакнете след 5 минути и след няколко време ще видите следните подобрения:

 • косата ще е “подхранена”;
 • структурата ще се подобри;
 • ще се активира растежа на косата;

Арган

 • ще се върне еластичността на косата;
 • осигурява се защита на боядисаните кичури от загуба на цвят;
 • появява се блясък, мекота, обем.

Можете да постигнете отлични резултати, като използвате аргановото масло, РЕДОВНО! Това е уникален продукт, отличаващ се със своята натуралност, приятен аромат и висока ефективност.

 

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...