ЛЕЦИТИН СЛЪНЧОГЛЕДОВ течен 300гр.


Информация
Лецитинът от слънчоглед е чист, натурален продукт - алтернатива на соевия лецитин. Продуктът не съдържа ГМО и алергени. Слънчогледовият лецитин притежава неутрален вкис и аромат.
Слънчогледовият лецитин принадлежи към групата на хранителните вещества известни като мазнини и фосфолипиди, които носят названието фосфадилхолин. Важно е да се знае, че дори неуморното сърце има високо съдържание на лецитин. Научни публикации в известни американски медии отразяват , че хора, които го приемат няколко седмици, понижават нивото си на холестерол с 41%.
Лецитинът от растителен произход е по-добър от животинския и способства за по-ефективно разтваряне на холестерола, разлага го на малки частици и меко прониква в тъканите на тялото. При диета с ниско съдържание на лецитин частиците на холестерола увеличават обeма си и затлачват кръвоносните съдове като намаляват просвета им.
Здравословни ползи на слънчогледовия лецитин:
- съдържа холин, който подобрява метаболизма и поддържа чернодробната функция;
- подпомага поддържането на нормални нива на холестерола;
- подпомага работата на жлъчката;
- подобрява храносмилането;
- естествен заместител на яйца и масло;
Течен лецитин в кулинарията:
Слънчогледовият лецитин е природен емулгатор в храната, който предотвратява отделянето на водата от маслото. Течният слънчогледов лецитин е подходящ за приготвяне на домашен хляб, сладкиши, шоколад и др.
Състав:
100% чист лецитин от слънчоглед.
Хранителни стойности на 10 гр.:
Енергийна стойност - 79 kcal;
Общо мазнини: 6.6 g
от коитонаситени: 1 g
Въглехидрати: 0.30 g
Захари: 0.2 g
Сол: < 0.01 g
Начин на употреба:
Като добавка в храната: по 1 ч.л. дневно.
За приготвяне на хляб: 1 с.л. на 1 кг. смес.
Като заместител на яйцата: 1 с.л. се равнява и земеня 2 яйчени жълтъка.
Отзиви към продукт