🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Лекуване с домашни средства

Лекуване с тамян

Обикновен тамян

Болки в бъбреците

 • Пие се отвара от овес - 1 винена чаша овес се залива с 1 л вода. Вари се, докато водата остане наполовина. Взема се 1 зърно тамян и се изпива наведнъж - 250 г овесена отвара и тамяна. Пие се в продължение на 9 дена - сутрин и вечер.

Пневмония

 • От 1 чаена чаша брашно, 1 жълтък и 1/2 чаена чаша прясно мляко се замесва питка и се поръсва със ситно счукан тамян. Поставя се на болната страна и добре се завързва с вълнена кърпа. Щом мястото се зачерви, се сваля. Прави се няколко вечери подред. Помага и при плеврит.

Бял тамян

Шипове

 • 1 равна супена лъжица сварен боб се разбърква добре с 6-7 зърна бял тамян. Болните места се мажат вечер, завиват се с вълнена кърпа и така се преспива. Сутрин се почиства и измива.

Да не се забравя, че когато тамянът се приема вътрешно, не трябва да се допира до зъбите, защото те почерняват от него!

Астматичен бронхит

 • Издълбават се 3 ябълки. Във всяка се слага по 1 бучка бял тамян, захлупва се с отрязаното парче и се пече във фурната. Сутрин, обяд и вечер се изяжда по 1 ябълка 30 минути преди хранене. Лечението трае 5 дена без прекъсване. Да се пазят зъбите! Почерняват от тамяна!

Силна простуда

 • Непрана вълна се поръсва с 1 супена лъжица винен оцет и 1 пакетче бял тамян. Слага се на гърдите на болния. Помага и при възпаление на белите дробове и затруднено дишане.

Шипове

 • 2 пакетчета бял тамян (счукан или смлян) се сипва в 2 супени лъжици ябълков оцет. Сместа се слага върху парче вълнен плат и се поставя върху шипа. Преспива се с компреса.
 • В 2 л ябълков оцет се добавят 2 пакетчета сода бикарбонат и 10 пакетчета смлян бял тамян. В продължение на 30 дена всяка вечер се прави компрес на болното място. Лечението е ефикасно и при плексит.
 • В 1 чаена чаша пчелен мед се разбъркват 5-6 стрити зърна бял тамян. Вечер сместа се налага на болното място и се превързва с вълнен шал.
 • 1 пакетче бял тамян се стрива и се смесва с 3 белтъка и 1 чаена чаша ракия първак. Разстила се върху плат и се налага на болното място. Покрива се с найлон и се превързва върху болното място.
 • 2 пакетчета бял тамян се счукват и се заливат с 1 чаена чаша медицински спирт. Разбъркват се много добре. В продължение поне на 2 седмици всяка вечер се прави компрес на болното място.

Възпалени бъбреци

 • Разтопяват се без да завират 25 г бял тамян, 25 г пчелен восък, 40 г медицинска дъвка и 100 г зехтин. След изстиване на сместа се правят ситни като царевични зърна топчета. 3 пъти дневно 20 минути преди хранене се изяжда по 1 топче.
 • 1 пакетче бял тамян и 1 пакетче медицинска дъвка се смилат на прах. 21 смокини се разцепват и поръсват с праха. Лечението трае 20 дена - всеки ден 20 минути преди хранене 3 пъти дневно болният трябва да изяжда по 1 смокиня.
Рейтинг:
4.5/5 на базата на 6 оценки

Отзиви

Бивш болен от емфизем доказан с рентген.70 годинишен съм..

Босвелия сакра супериор енай добрия тамян.Ходжари от ОМАН регион Дофар гр. Салала.Имах напълно разнебитено здраве. След 14 месеца прием на този тамян съм СУПЕР.70 годишен.Успех и здаве.

Бивш болен от емфизем доказан с рентген.

70 годишен. 0885*******....,!Бял арабски тамян донесен от ОМАН ,ХОДЖАРИ БОСВЕЛИЯ САКРА СУПЕРИОР ям пия дъвча и се мажа с крем вече 13 месеца.Лекува и помага много.Бях 64 кгр. Сега съм 80 с изразени мускули.Силна храна тамян -истински, дихателни и физически упражнения е ключът към успеха, вяра и постоянство.Много е трудно и не е за хленчещи хора УСПЕХ- ДЕРЗАЙТЕ....,

валя
от къде се купува
Дими
Оман, Oman Ecclesia (Boswellia sacra). Предлагаме тамяни от цял свят на http://www.asiacare.bg
Duqn
Za prostata kak da napravq ce da dostigne do neq? Rektalo li?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...