МИКС ЗА ПЛОДОВО ЖЕЛЕ 50 г ЗДРАВНИЦА


Информация
МИКС ЗА ПЛОДОВО ЖЕЛЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
Желето, наричано още желатинов десерт е преработен колагенов продукт (желатин). Може да бъде направено, като се комбинират желатин и други съставки или като предварително подготвена смес от добавки и желатин. Желатиновите десерти се предлагат под различни форми от големи декоративни форми до индивидуални чаши за сервиране. Продуктът съдържа желатин, лиофилизирани плодове и разтворими фибри GoFos. Опаковката е достатъчна за желиране на не по-малко от 500 мл течност.
- Иновативна и оригинална рецепта;
- 100% натурален продукт;
- Не са добавени захар, глутен, оцветители и консерванти.
Състав:
желатин, разтворими фибри GoFos, ксилитол, лиофилизирани плодове (ягода, черна боровинка, малина), стевия.
Желатин - представлява прост белтък, получен при хидролизиране на колаген от животински кости и хрущяли. Разтваря се лесно във вода, като получените разтвори могат да се сгъстят в желе. Подходяща температура за разтваряне - 42 до 60°C. Степента на разтворимост е пропорционална на температурата на водата. Независимо, че в сухо тегло, желатинът представлява 98-99% протеин, той има ниска хранителна стойност, в сравнение с други източници на протеин. Има високо съдържание на аминокиселини, които организма не може сам да произвежда - напр. пролин и глицин. Не съдържа триптофан, а съдържанието на изолевцин и метионин е ниско.
Пробиотични фибри GoFos - състоят се от около 95% от късо верижни фруктоолигозахариди (sc-FOS). Произведени по уникален ензимен процес от захарно цвекло. Те осигуряват синергичния сладък вкус на микса. Фибрите имат способността да поддържат инсулиновия отговор и нивата на кръвна захар.
Здравословните ползи от приема на пробиотичните фибри са:
- Поддържат нормални нива на кръвна захар;
- Повишават усвояването на магнезий и калций;
- Осигуряват по-лесен контрол на телесното тегло;
- Подкрепят нормалната работа на имунната система.
Лиофилизирани плодове - процеса лиофилизация е всъщност процес на дехидратация, при която се запазват всички полезни свойства на плодовете, вкл. микроорганизми, витамини и белтъци.
Ягода - вкусен и полезен плод със съдържание на аскорбинова киселина на 100 г плодове - 120 мг. Плодът е изключително полезен за кръвоносните съдове и при наличие на анемия. Ягодата съдържа Fizetin известен, като много силен антиоксидант, спомагащ умствената дейност, паметта и възпрепятства дегенерирането на мозъчните клетки.
Черна боровинка - богата на витамините А, С, Е, К, флавоноиди, калий, манган, танини, желязо, мед. Черната боровинка спомага регулирането на кръвната захар, храносмилането, подкрепя имунната система, намалява менструалните болки.
Малина - съдържат витамините А, Е, РР, С и голямо количество мед, вещество спомагащо намаляването на напрежението, стреса и депресивните състояния. Листатата на плода малина, от своя страна имат диуретично свойство, което спомага нормалното функциониране на бъбреците.
Ксилитол - известен като заместител на захарта. Извлича се от кората на дърветата бреза и бук. Ксилитолът е ниско гликемично вещество и е подходящ за включване в хранителния режим на диабетици и хора, при които има нарушения в метаболизма на захарта. С гликемичен индекс 8,5, ксилитолът има много слаб ефект за повишаване на кръвната захар.
Стевия - заместител на захарта и алтернативно решение при диабетно болни. Има положително влияние на мастния обмен, способства отделянето на шлаки и токсини от организма, подкрепя сърдечносъдовата система и има свойството да понижава холестерола. Стевията е известна също и с противовъзпалителните, антисептични и антиоксидантни свойства. При употреба на стевия се намалява риска от поява на парадонтоза и кариес.
Хранителна стойност:
Съдържание | в 100 г |
Енергия | 1169.58 kJ / 275.14 kcal |
Мазнини | 0,71 г |
|
0 г |
Въглехидрати | 29,65 г |
|
10,14 г |
Протеин | 0 г |
Фибри | 32,22 г |
Сол | 0 г |
Начин на употреба:
Добавете към 100 мл топла вода 50 г микс, разбъркайте докато се получи хомогенна смес и набъбне. прибавете още 400 мл вода и продължете да бъркате в продължение на 10 минути. Разпределете в подходящи съдове и оставете в хладилник докато стегне. Възможно е да се получи утайка от семената на плодовете и за да я избегнете периодично разбърквайте по време на съхранение на готовия продукт в хладилника.
Примерни рецепти:
Плодово желе с прясно мляко
Разтвореният микс по указаният по-горе начин добавете към кипнато вече 300 мл прясно мляко и 100 мл сметана. Разбъркайте добре, като сместа не трябва да бъде гореща. Охладете и след това прехвърлете във формички и поставете в хладилник. Изчакайте няколко часа докато стегне. Преди поднасяне потопете в гореща вода и обърнете в чиния, украсете по ваш вкус.
Плодово желе с кисело мляко
Добавете микса разтворен по указания по-горе начин към разбито кисело мляко. Разбийте белтъците от 2 яйца на сняг и ги добавете към сместа. Разпределете във формички и оставете в хладилника за няколко часа. По желание може да прибавите 1 ванилия на прах, за по-добър вкус и аромат.
Опаковка:
50 г
Производител:
"Ню Ес Нет" ЕООД, България
Отзиви към продукт