Назад до Принципи на Рейки

Признаци на Рейки

1. Рейки действа винаги благотворно, никога - отрицателно.

Универсалната енергия постоянно свързва получателя с неговите действителни потребности и подкрепя вътрешно естествения процес на растеж и разгръщане. Впрочем както при другите цялостни терапевтични методи или цялостни методи на развитие на личността, така и тук могат да възникват „кризи на лечението" или „разпалване на стари симптоми", а на емоционално равнище - конфронтация с неосъзнати преживявания. Способността ни да се отнесем към тях конструктивно се разширява значително чрез Рейки и тези феномени възникват, за да може засегнатият окончателно да ги остави зад гърба си. Рейки не освобождава пътя ни от изисквания и проблеми, а ни подкрепя и придружава при тези необходими учебни задачи. Ако възникват терапевтични кризи, не трябва да прекратим леченията, а напротив, да лекуваме по-често и по-продължително въпросния човек, за да го подкрепим.

2. Не съществуват никакви ограничения в прилагането на Рейки.

Универсалната енергия Рейки е винаги безвредна в своето приложение, няма „претоварване" и негативни странични явления. Когато даден човек има проблеми, девизът е: „Колкото по-дълго, толкова по-добре." Рейки е най-мощната енергия във вселената, тя действа винаги и навсякъде, няма болест или тема, която би била „резистентна" спрямо универсалната енергия.

3. Отдаващият Рейки не може да се чувства изчерпан от прилагането й. Той е само канал на Рейки.

Ние работим с универсалната енергия, чиито запаси са неизчерпаеми. „Универсален" означава „намиращ се навсякъде". Става дума за една свръхлична енергия. Това означава, че работим не с личната енергия на нашите външни равнища - тяло, чувства, разум, - а с трансцендентната светлинна енергия. Колкото повече работим с тази енергия, толкова повече хармонизираме и активизираме самите себе си. Следователно и ние при отдаване на Рейки се хармонизираме, активизираме или отпускаме - според това от какво се нуждаем в този момент. Най-добре е да се провеждат няколко лечения едно след друго или в един и съши ден, за предпочитане в група, в която универсалната енергия се потенцира.

4. Рейки не може да бъде проводник на негативни вибрации от другия.

Универсалната енергия в качеството й на най-силното трептене на енергия във вселената е в състояние да трансформира всички честоти на енергия с по-низша природа. Следователно е без значение дали онзи, когото третираме, има добро излъчване, дали той ни харесва, или е напълно здрав. Когато работим с Рейки, не трябва да се страхуваме, че ще приемем някакви негативни енергии.

5. Рейки въздейства благотворно, независимо от състоянието на отдаващите и приемащия.

Действието на универсалната енергия не зависи от телесното състояние на участниците, от концентрацията или състоянието на чувствата. Рейки е по-силна от тези външни равнища и е в състояние да преобразува енергията.

6. Рейки действа винаги цялостно терапевтично и причинно.

Универсалната енергия от само себе си тече натам, където е най-необходима и където лежи причината за проблемите, например на емоционалното или физическо равнище. Често тези причини стават ясни за засегнатия чрез един процес на познание и осъзнаване и наред с тази яснота той получава и силата да промени своите нагласи или да добие свързано с проблема знание. Следователно при Рейки в никакъв случай не става дума за предприемане на дилетантски методи за лечение на симптомите или за потискане на симптомите, а за широкообхватна трансформация на техните причини. Затова и продължителността на процеса на лечение не може да се каже предварително. Той може да протече бързо или пък да продължи дълго според това доколко въпросният човек е готов да добие или не знание, свързано с определена болест. Освен това човекът е много повече от полярността на „здрав" или „болен" на външните равнища и телесното здраве е само един аспект на цялото (английската дума „health", здраве, произлиза от „to heal", което на староанглийски означава „да станеш цял" - тоест обозначава хармонизирането на отделните части в отношението им към цялото).

7. При работа с Рейки не са необходими упражнения за изчистване или хармонизиране преди или след лечението.

Рейки чисти сама на всички енергийни равнища и при всички участници в сеанса. Поради хигиенични причини преди и след лечението можем да измиваме ръцете си.

8. Благотворното въздействие на Рейки не зависи от вярата в него.

Когато имаме работа с Рейки, вярата или липсата на такава в ефикасността на метода не играе изобщо никаква роля. Когато дишаме, не трябва да вярваме, че кислородът е нещо добро. Ефикасността на универсалната енергия е напълно независима от менталното или емоционалното равнище. Как иначе би могло да се обясни, че бебета, животни и растения имат такава полза от тази енергия, макар че съвсем не могат да вярват в нея? При изпращането на енергия универсалната енергия действа и при хора, които изобщо не знаят, че са третирани, да не говорим, че биха могли да вярват в нещо в тази връзка.

9. При отдаване на Рейки не винаги е необходимо да вземем разрешението на въпросния човек.

Универсалната енергия действа винаги безвредно и подкрепящо за получаващия я. Следователно не са необходими никакви предпазни мерки или подготовки преди лечението.

Когато от втора степен изпращаме енергия на някого, без той да знае за това, то в никакъв случай не е „намеса в неговата карма". „Карма" означава само: „което си посял, това ще пожънеш". Ако една дъщеря с втора Рейки степен иска да подкрепи баща си с предаване на енергия, или ако някой притежаващ втора степен желае да изпрати енергия на даден политик - къде е проблемът? Универсалната енергия действа винаги подкрепящо за въпросното лице, съвършено безвредно, сигурно и хармонично. С Рейки не можем да манипулираме, това също е свойство на универсалната енергия.

10. Рейки действа винаги едновременно на всички равнища.

Универсалната енергия винаги се насочва натам, където лежат проблемите за дисхармониите, независимо на кое равнище. Не е нужно да знаем дали мигрената на определена личност фактически има телесна или душевна причина, Рейки „знае" това! Ние трябва да имаме работа, така да се каже, с най-добрия терапевт на света, с една инстанция на всеобхватна мъдрост. Универсалната енергия трансформира със светлината си всичко тъмно, всички блокади, независимо на кое равнище, на ментално, емоционално или физическо.

11. Рейки е в хармония с всички терапевтични форми, методи за растеж на личността, с всички светогледи и медитативни техники.

Рейки активизира най-естествената енергия в нас и в другите, с която сме дошли на белия свят. Затова тя е в хармония с всички форми на лечение, независимо дали те се отнасят към официалната медицина или са алтернативно цялостни, тя е в хармония с всички светогледи и религии и с всички медитативни техники. Прилагането на Рейки заедно с традиционната медицина засилва положителното въздействие, а възможните отрицателни съпровождащи явления се смекчават.

Когато узнаете, че дадена техника не отговаря на един или на няколко от тези признаци и критерии, не може да става дума за Рейки, която активизира изключително универсалната светлинна енергия, най-финото и най-мощното трептене във вселената.

Рейтинг:
3.5/5 на базата на 4 оценки

Свързани продукти

YOGA MAT KAILASH PREMIUM - постелка/шалте за йога, материал PVC, BODHI YOGA
46.20
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.
ECOPRO - постелка/шалте за йога с натурална гума, BODHI YOGA
143.00
лв
Безплатна доставка + ПОДАРЪК ИЗНЕНАДА!
QI YO AJNA UNITY MAT - овална постелка за йога, QI YO MULTIYOGA
204.00
лв
Безплатна доставка + ПОДАРЪК ИЗНЕНАДА!

Отзиви

И на мене все ми правят реики страшна наглост без да ми искът разрешение лошо ми става писна ми вече как не им писна бе това реики е ужасно нещо
Мирослав
Написаното е просто начин на тълкуване за енергията Рейки, няма да коментирам до колко е вярно, но... На няколко пъти се споменава, че може да подавате Реки без знанието на" получателя" това е грубо погазване на основни принципи( не само на Рейки) и се учи още съвсем, ама съвсем в началото! За тези от "махленската инквизиция" : Бог е Един! Религиите са човешкото тълкование за Бог( за това са много, както и имената Му), те са като патериците- потребни са докато човек проходи, после пречат. Да не споменавам, че това което четете и толкова свободно тълкувате е променяно, пренаписвано и дописвано от знайни и незнайни объркани мозъци!
до Сиси
Не, това няма нищо обяо с Божите закони и Бога от библията. Дори да кажем тази молитва пред сеанс както е дадена по-горе, това е още по-голямо богохулство, понеже го викаме за демонически сеанс. Бог е казал ан тези които уж в негово име са правели: махнете се от мене, злотворци, аз не ви познавам. Осведомете се добре преди да вярвте на всичко коет осе предлага на бит-пазара.
Имам имплант около 10 см. в дясната ръка следствие на счупване. Въпроса ми е: това пречка ли е да бъда иницииран в 1-во ниво?
Сиси, молитвата преди да започне сеанса е: В името на Исус Христос и Светият дух вечен - Ви моля за чист канал от Рейки енергия - за върховно и оптимално добро на всички хора, амин! '
Коментирай
loading...