РЕСВЕРАТРОЛ ПЛЮС * 60 капсули
Информация
КАЛИВИТА РЕСВЕРАТРОЛ ПЛЮС капсули * 60
В началото на 90-те години на 20-ти век стана широко известно, че съществува тясна връзка между развитието на сърдечно-съдовите заболявания и високите нива на липидите в кръвта и холестерола. При анализ на резултатите от изследванията на националното здраве в т. нар. индустриални страни, обаче, се оказа, че такава връзка наистина съществува в повечето страни, но не и във Франция. Въпреки че и при французите нивата на холестерола и липидите в кръвта са еднакво повишени, съдържанието на наситени мастни киселини в храната и начинът им на живот са сходни с живеещите в другите развити страни, честотата на сърдечно-съдовите заболявания при тях е много по-ниска отколкото в останалите страни. Учените наричат този феномен френския парадокс.
Оказва се, че обяснението на феномена се дължи основно не на генетичното предразположение на французите, а по-скоро на редовната консумация на висококачествено червено вино. Това означава вино, по-специално червено вино, богато на полифеноли, които упражняват редица полезни ефекти в организма. Названието полифеноли е сборно обозначение на семейство органични съединения. То включва флавоноиди, лигнини, кумарини и други. Днес ние познаваме над 4000 полифенола, чиито физиологични ефекти зависят от тяхната молекулна структура.
Растителните полифеноли са мощни антиоксиданти, които защитават нашите клетки и тяло и подкрепят защитната ни система, неутрализирайки вредните свободни радикали, получени по време на физиологичните процеси, както и в резултат на увреждащи въздействия, произхождащи от околната среда; в допълнение, полифенолите могат да забавят процесите на стареене.
Полифенолът, който е най-характерен за червеното вино, се нарича ресвератрол. Това съединение се намира в големи количества в гроздето, главно в люспите и чепките. В по-малки количества се съдържа в пачата трева, фъстъците и боровинките. Растенията го произвеждат, за да се защитят от инфекции. Количеството му зависи от вида вино, климата и от методите на култивиране на лозята (например, при редовно пръскане, когато защитата се осигурява отвън, съдържанието на ресвератрол е по-ниско). В природата съединението съществува в четири химически форми, от които транс-ресвератролът е с най-висока биологична активност.
При едно друго изследване ресвератролът е сравняван с витамин Е и един синтетичен антиоксидант. Макар че за всичките субстанции е доказана ефективността им за елиминиране на свободните радикали, ресвератролът е осигурил най-голяма защита срещу определени видове свободни радикали. Това доказва, че дори и да поставяме антиоксидантите в една и съща категория в нашето ежедневие, те се различават помежду си и не е без значение за кой от тях става дума в определен контекст.
Главната активна съставка на Resveratrol PLUS, както показва названието, е ресвератролът, допълнен с ценен екстракт от гроздови семки и Коензим Q10. Най-добре познатият компонент на екстракта от гроздови семки са флавоноиди с антиоксидантно действие, наречени олигомерни проантоцианидини (ОПЦ), чиято най-известна роля е поддържането на кръвоносните съдове. Коензим Q10, който участва в превръщането на хранителните вещества в енергия, е отговорен за енергийното обезпечаване на клетките. Комбинацията от коензим Q10 и ресвератрол притежава не само блокиращ остаряването ефект, но и енергизиращо действие, с помощта на което можем по-лесно да посрещнем предизвикателствата на забързаното ни ежедневие.
Какво Ви предлага Resveratrol PLUS?
Консумацията на вино може да се смята за здравословна, но само с мярка. За да получим голямо количество ресвератрол би трябвало да изпиваме най-малко 30-50 литра червено вино на ден…
Ние Ви даваме Resveratrol PLUS, от който можете да получите този специален антиоксидант, без да консумирате никакъв алкохол. Допълнихме го с екстракт от гроздови семки, който защитава стените на кръвоносните съдове и с енергизиращия, популярен коензим Q10.
Ресвератрол, специалното съединение
Червеното вино съдържа много полифеноли, в това число и съединение, наречено ресвератрол, по-точно неговата биологично най-активна форма - транс-ресвератрол.
Той е много мощен антиоксидант, който растенията произвеждат, за да се защитят от инфекции; намира се в най-големи количества в чепките и люспите на гроздето.
Ресвератролът може да се разглежда като специално съединение, тъй като, в сравнение с други антиоксиданти, той осигурява значително по-висока степен на защита срещу определени свободни радикали.
Ефекти
Resveratrol PLUS съдържа специални и познати антиоксиданти. Неговите съставки осигуряват защита срещу вредните ефекти на свободните радикали, забавят процесите на стареене, поддържат здравето на сърдечно-съдовата система и участват в енергийните процеси на клетъчно ниво.
Resveratrol PLUS може да бъде безопасно препоръчван на всеки, който се стреми не само към по-дълъг живот, но и към живот с повече здраве и енергия.
Състав:
Активни съставки в 1 капсула:
- Ресвератрол екстракт (50% транс-ресвератрол) - 100 mg;
- Гроздови семки екстракт - 50 mg;
- Коензим Q10 - 20 mg.
Начин на употреба: Приемайте по 1 капсула дневно или по лекарско предписание.
Важно!
• Ако страдате от хронично заболяване или редовно приемате медикаменти, консултирайте се с лекар, преди да ползвате продукта!
• Продуктът не може да замени разнообразното, балансирано хранене и здравословния начин на живот!
• Не надвишавайте препоръчаната дневна доза!
• Съхранявайте на място, недостъпно за деца!
Опаковка: 60 капсули.
Производител: CALIVITA INTERNATIONAL, САЩ.
Отзиви към продукт