СОДА БИКАРБОНАТ - алкализира средата, в която се внася - 500 гр.
Информация
СОДА БИКАРБОНАТ 500 гр. ЯЖ ПОЛЕЗНО
Сода бикарбонат е добавка към храната. Содата е използвана в Древен Египет, както в кулинарията, така и в народната медицина. Продуктът е бил добиван от находища на самороден натриев карбонат. През 1791 г. френският химик Никола Леблан слага началото на производството на сода чрез химичен процес.
Популярните приложения на содата са свързани с нейната способност да алкализира средата, в която се внася. В организма на човека е необходимо да се поддържа алкално - киселинно равновесие. Приемът на сода спомага за „улавянето“ и отстраняването на излишните киселини.
Активни съставки: Натриев бикарбонат (Сода бикарбонат, наименование по IUPAC - Натриев хидрогенкарбонат).
Помощни вещества:
Сода бикарбонат (Е500 - натриев хидрогенкарбонат - сода за хляб) е безопасна добавка в храната. Използва се като набухвател за печива.
Приложение:
Прибавя се 1 чаена лъжичка: за сладкиши на 300 гр. брашно, за хляб на 500 гр. брашно.
Внимание!
- Не използвайте, ако сте на диета с ограничен прием на натрий, при бременност и кърмене.
- Не се препоръчва за деца до 5 годишна възраст.
- При странични ефекти се консултирайте със специалист.
Начин на съхранение: Продуктът се съхранява на хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина при температура от 25°С.
Произход на суровината: Италия.
Опаковка: 500 гр.
Пакетирано от: „ЯЖ ПОЛЕЗНО“ ООД, гр. София.
Отзиви към продукт