ТЕЛЕШКИ ЖЕЛАТИН 400 гр.
Информация
ТЕЛЕШКИ ЖЕЛАТИН НА ПРАХ 400 гр. ЗДРАВНИЦА
Телешки желатин на прах от Здравница, в удобна опаковка с цип.
Желатинът е прост белтък. Получава се при хидролиза на колаген от животински хрущяли или кости, сварени във вода. Разтваря се лесно, а получените разтвори са склонни към сгъстяване и образуване на желе.
Степента на разтворимост на желатина зависи от температурата на водата - най-добре е тя да бъде от 42 до 60 градуса, като не бива да превишава 60 ºС, защото тогава той губи свойствата си.
Ползи от приема на Телешки желатин на прах:
- Укрепва и повишава еластичността на лигаментите и сухожилията;
- Заздравява ставите;
- Влияе благоприятно върху метаболизма;
- Подпомага дейността на сърцето;
- Подобрява умствената дейност;
- Стимулира растежа на ноктите и косата;
- Употребяван редовно намалява бръчките и предотвратява появата на нови;
- Оказва благоприятен ефект като помощно средство при лечение на дисплазия.
Въпреки че, като сухо тегло желатинът е на 98-99% протеин, хранителната му стойност е по-ниска от много други източници на протеин. Има високо съдържание на заменимите аминокиселини пролин и глицин.
Желатинът укрепва вътрешните влакна и клетките. Съдържа две аминокиселини - хидроксипролин и пролин, които оказват благоприятно влияние върху съединителната тъкан. Стимулира нейния растеж и възстановява увредените стави. Облекчава и премахва болката в гърба и сковаността на врата. Полезен е за хора, прекарващи дълго време пред компютър.
Приемът на желатин, успоредно с калций, може да подпомогне лечението на коксартроза.
Употребата на желатина като хранителна добавка спомага за намаляване на острите състояния и подобрява подвижността на ставите и двигателната активност. Благоприятства обмяната в костната тъкан и реконструкцията на износения хрущял.
Желатинът помага на организма при остеопороза, коксартроза, артрит, ревматоиден артрит, васкулит, сколиоза, артроза, остеохондроза, гонартроза. Влияе благоприятно при навяхвания на стави, счупвания на кости и изкълчване на тазобедрената става и др.
Аминокиселините в състава на желатина са източник на енергия за човешкия организъм. Те са полезни за умствената дейност и укрепват сърдечния мускул. Приемът на желатин се препоръчва за хора с ниски показатели за съсирване на кръвта, както и при чревни, белодробни и стомашни кръвоизливи.
Начин на употреба:
- В кулинарията - залейте 1 супена лъжица (10 гр.) от продукта с хладка вода и оставете да набъбне. Разтворете на водна баня при температура 42-60 градуса. За меко желе, прибавете 450 мл течност, а за по-твърдо - около 300 мл. Оставете да престои в хладилник за 3 часа.
- Като хранителна добавка за здрави стави - Смесете 2 чаени лъжички желатин с половин чаена чаша вода. Разбъркайте и оставете сместа да престои за най-малко 5 часа. За улеснение, може да приготвяте желатина от вечерта и да го консумирате на сутринта. За по-лесен прием може да се добави още половин чаена чаша топла вода. При по-тежки форми на костни и ставни заболявания, може да се взема 2 пъти дневно. Препоръчва се тримесечен прием, последван от почивка, най-малко за месец.
- За козметични цели и общо укрепване - Смесете 2 чаени лъжички желатин с половин чаена чаша вода. Разбъркайте и оставете сместа за най-малко 5 часа. За улеснение, може да приготвяте желатина от вечерта и да го консумирате на следващата сутрин. За по-лесен прием може да се добави още половин чаена чаша топла вода. Вземайте от 1 до 3 пъти в седмицата, в продължение на 1-2 месеца.
Състав: 100% Свински желатин (E441).
Аминокиселинен профил на желатина:
- Аспартамова киселина - 6%;
- Серин - 4%;
- Аланин- 9%;
- Варин - 2%;
- Хидроксипролин - 12%;
- Треонин - 2%;
- Глицин - 21%;
- Хидроксилизин - 1%;
- Тирозин - <0,5%;
- Левцин - 3%;
- Изолевцин - 1%;
- Пролин - 12%;
- Аргинин - 8%;
- Метионин и Хистидин - <1%;
- Глутаминова киселина - 10%;
- Фенилаланин - 2%;
- Лизин - 4%.
Стойностите, особено тези с по-малко съдържание, варират в зависимост от източника на суровината.
Опаковка: 400 гр.
Произход на суровината: Германия.
Производител: "Ню Ес Нет" ЕООД, България.
Отзиви към продукт