Боя COLOR & SOIN - ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - ЗА ПОВЕЧЕ СВЯТ И ЖИВОТ НА КОСАТА
Назад до Физика и метафизика

Възможно ли е феномена Дежавю да е начин за получаване на информация от други измерения?

Дежавю е един от не добре изучените и загадъчни феномени на нашата психика. Много хора имат усещането, че неща, които им се случват са настъпили и преди. Те си спомнят всичко с най-малките подробности, но не знаят как и кога се е случило това събитие. Това явление е известно като „Дежавю“ и преведено от френски означава „вече съм видял“. Това е състояние в което човек преживява ситуация от настоящето, но я усеща и я свързва с конкретен момент от миналото.

Дежавю е много често срещано явление. Психолозите смятат, че 97% от хората са го изпитвали поне веднъж. Понякога хората се страхуват от Дежавю и се притесняват за психичното си здраве. Това е нормална реакция, тъй като нещата лежащи извън нашето разбиране в повечето случаи ни плашат.

Причините, предизвикващи това явление все още не са напълно ясни. Може да е свързано с процеси в определени части на мозъка, отговарящи за паметта и възприятията. Съществува хипотеза, че понякога възприеманата информация достига по-бързо до частите от мозъка, отговорни за паметта, отколкото до областите занимаващи се с първичен анализ. По този начин мозъка сравнява информацията с това, което вече е постъпило в паметта и заключва, че това вече се е случило преди.

Човешкият мозък работи посредством биологично електричество. Той получава биоелектрична енергия от цялото тяло и от себе си. Двете полукълба на мозъка концентрират тази енергия по различен начин. Лявото полукълбо концентрира електрически импулси с отрицателен заряд, а дясното полукълбо с положителен заряд. Потенциалната разлика води до многократно увеличаване на входящата био електрическа енергия с нискочестотни вълни. Има обаче и високочестотна био енергия, която се възприема от мозъка и тялото ни като една цялостна система на заобикалящата ни среда. Тази високочестотна фина енергия се използва от нервната система за подсигуряването на всички физиологични и психологични функции. Науката е доказала отдавна, че никой човек или всяко друго живо същество не може да оцелее без тази фина енергия. В същото време мозъците ни могат да произвеждат този вид енергия. Това се случва когато мислим, защото в резултат на умствената дейност плътната енергия се превръща във фина.

Фините енергии са познати на човечеството от много отдавна. Психолозите я наричат психическа или духовна енергия, а физиците енергия на физическия вакуум. Учените вече са открили една от елементарните частици на тази енергия - „Psychon“. Тази частица е аналог на електроните при плътната енергия. Психофизиологичните изследвания показват, че мисленето е преди всичко процес на производство на фина енергия с определени характеристики на информацията. По този начин някои медиуми могат да видят мисловните форми като фино електрическо поле с различни цветове.

Психологията все още не може да опише подробно тази функция на нашите мисловни форми. Постиженията в квантовата физика обаче доказват възможността за съществуването на мисловни форми под формата на енергия, едновременно в различни времеви и пространствени измерения. Вече е доказано научно, че кванта може да съществува на различни места, по едно и също време. Астрофизиците доказаха това като откриха, че светлината от далечните звезди достига до нас едновременно в миналото, настоящето и бъдещето.

Така, ако човек изпитва Дежавю, то може да е в резултат на информацията носена от неговите силни мисловни форми от миналото или бъдещето. Това означава, че се отваря една прекрасна, но загадъчна възможност да получаваме информация от различни измерения, посредством нашите мисловни форми. Силните и продължителни мисловни форми се създават под влияние на силни емоции и мотивация. Ето защо емоционалните хора с властващ характер изпитват най-често Дежавю.

Дежавю не е психично заболяване и не е необходимо да се притеснявате, ако изпитвате често Дежавю. Опитайте се да получите възможно най-голямо емоционално удовлетворение от това явление и страхът ви ще изчезне веднага. Допълнителните изследвания на феномена Дежавю ще помогнат да го контролираме и използваме, за да проучим психическите способности на човека.

Рейтинг:
4.6/5 на базата на 13 оценки

Отзиви

Иво

Аз започнах да получавам Дежавю доста често след като прекарах два пъти тежак covid19. Мисля , че е: Съществува хипотеза, че понякога възприеманата информация достига по-бързо до частите от мозъка, отговорни за паметта, отколкото до областите занимаващи се с първичен анализ. По този начин мозъка сравнява информацията с това, което вече е постъпило в паметта и заключва, че това вече се е случило преди.

Друга реалност

Аз имах тежка епилепсия, съчетана с ежедневни дневни и нощни пристъпи. Бях се шокирал тогава от това, което се случваше с мен и това, което виждаха моите близки. Епилепсията дойде изведнъж, без да са се случвали други странични или всекидневни заболявания. Бях си изцяло здрав. Моите родители бях ги докарал до крайност да се занимават с мен. Минах всякакви изследвания, изпих една камара хапчета, за които никога не бях и чувал. Но дойде деня, в които всичко изведнъж спря. И лекарите бяха изненадани. А аз си казах, че това е било наказание за минали постъпки, които съм направил. Да, твърде вероятно да е така. Взел съм си поука и след този ужас изцяло ми се промени мисленето и живота. Но това, което остана от този ужас са честите дежавюта, които ме вкарват в друга реалност. Идват ненадейно (неочаквано). При мен когато дойде дежавю ме държи в две реалности едновременно. Едната е настоящата в, която съм а другата е тази от дежавюто. Напълно съм в съзнание. Преди изпитвах страх и бях изнервен защото не знаех какво да направя. Не знаех какво се случва отново. Минах през няколко лекари и изследвания но никои не каза или намери ЕПИ отново. А само споменаха, че с времето щели да ошумят и няма да ги получавам. Времето си върви бързо. Изминаха 10 години от ужаса с ЕПИ но дежавютата си продължават. При идването на дежавю се намирам в две различни реалности, което провокира в мен страх и едно такова гадно усещане, което не мога да определя с дума. Може би бих казал се доближава до безпокойство, но не е точно същото. Незнам при Вас как е. Винаги търся място, което да е изолирано от други хора тъй като майка ми няколко пъти ме е виждала и каза, че лицето ми изглежда особенно (странно). По време на дежавю гледам да запазя спокойствие и ако е възможно да седна докато свърши. Какво виждам в другата реалност? - хора, които не познавам и ми викат. - хвърчащти предмети в пространство, което няма гравитация - действия като ходене на места на, които никога не съм бил. Самите дежавюта като продължителност са до 15 - 20 секунди. Ако са се случили вечерта поне 2 часа не мога да заспя защото съзнанието ми е ангажирано с това да мисля какво съм видял и изпитал. Ако някои от Вас иска да си споделяме за дежавюта може да ми пише на: victormadnes@abv.bg Пожелавам на всички Ви мнго здраве и внимавайте какви са Ви действията в настоящето за да не дойде ден от бъдещето и да сажалявате.

Аз не се сърахувам от моите дежавю които са МНОГО! Преди 2017 декември имах много често 28/12/2017 имах първата мозъчна операция ,03/06/2018 имах втора операция ,дори и за миг не съм се съмнявала че моите дежавю са в последствие на тумора в мозъка ми ,след като всичко приключи успешно получавам епилептични пристъпи НО ...... дежавюТо ми много ми чести дежавю са все ката силни и истински продължават да ме вълнуват и да търся себе си . Искам отново да кажа не се страхувайте ТЪРСЕТЕ,ЧЕТЕТ питайте хора запознати с тази материя това е толкова хубаво дано някой земен ден разбера минало или бъдеще са ....... и най накрая да намеря истината , защото тук на земята е нещо ужасно и всички човешки същества са експеримент на по висша цивилизация. Не се страхувайте ДЕЖАВЮ е най-хубавото нещо на земята .
васко
един философ е казал навремето че аз знам че нищо не знам така че няма човек който да знае всичко на света а че ни вземат за луди много често ще ни се случва защото не го ли изпитат или видят няма да го признаят за истина
гина
Съгласна съм със всички ако неразбираш нещо не трябва да го отричаш или да се страхуваш но как да се нарече когато сънуваш някои когото не си срещал никога и го виждаш след това в реалният живот
Виж още отзиви
Коментирай
loading...