ЯБЪЛКА НА ПРАХ 200 гр. ЗДРАВНИЦА
Информация
ЯБЪЛКА НА ПРАХ 200 гр. ЗДРАВНИЦА
За направата на този 100% натурален продукт са използвани само добре узрели плодове, които след изсушаване на слънце, са смлени до получаване на фино брашно. Ябълковото брашно е с леко кисел вкус, плодов аромат и придава своя характерен кафеникав цвят на рецептите, приготвени с него. Подходящо е и за директна консумация, без топлинна обработка или може да се смеси с други брашна. Текстурата му е мека и фина.
Ябълката е плод с много нисък гликемичен индекс. Съдържат 12-15% въглехидрати - целулоза, пектин, фруктоза, глюкоза, лимонена и ябълчена киселина и са богати минерални вещества, калий, магнезий, цинк, натрий, както и ценните за организма витамини Ц, Е, П, ПП, Б 1 и Б 2.
В домашни условия, ябълковият прах може да се използва както за храна, така и за направата на различни лосиони и кремове. Много успешно, ябълката на прах се използва при приготвянето на печива. Използвайки продукта в малки количества, може да придадете апетитен цвят на печивото. В по-големи количества, добавен към бисквити, кексове, плодови хлябове, придава характерния си ябълков вкус. На практика ябълковият прах е сушен, фино смлян плод и може да се използва при направата на бебешки пюрета и каши. Не съдържа ГМО, глутен, алергени и няма добавена захар.
Здравословни ползи:
- Значителното количество фосфор, което се съдържа в ябълките ги прави ценни за мозъка и нервната система. Ябълка на прах от Здравница може да бъде полезна за хора, упражняващи умствен труд, за да запазят своето спокойствие и концентрация.
- Ябълката намалява апетита, а запечена е здравословна храна при диария и стомашни проблеми.
- Ябълковият прах, използван при изгаряния може да предотврати образуването на мехури.
- При кашлица се препоръчва чай от ябълка на прах. За да го приготвите, сложете 1-3 супени лъжици ябълкова прах е тенджера и я залейте с вода. Оставете да кипне. Чаят може да се подслади с натурални подсладители. Приема се по 1 чаша 3-4 пъти на ден.
- Чаят от ябълкова прах може да се използва и като пикочогонно средство при подагра, склероза, ревматизъм и при склонност към образувана на камъни в бъбреците.
- За да освежите бързо кожата на лицето си , може да направите масаж с ябълка на прах. Топлата маска също действа подмладяващо и освежаващо: сварете прах от ябълка в малко прясно мляко. Кашата, която се получава се нанася топла. Оставете за 15 - 20 минути върху кожата на лицето и след това отмийте със студена вода.
Начин на употреба: Продуктът е подходящ както за влагане в кулинарията, така и за директна консумация. Може да се използва като добавка към сосове, салати, крем супи, смутита и шейкове, за направа на печива и сладки, да се добавя към студени десерти, за приготвяне на детски каши и пюрета.
Състав: изсушени и смлени на фин прах български ябълки.
1 ч.л. ябълка на прах е равна на 1 цял плод.
Хранителни стойности: | В 100 гр.: |
Енергийна стойност | 201 kcal / 841 kJ |
Белтъчини | 4,48 гр. |
Въглехидрати от които захари |
38,59 гр. 17 гр. |
Мазнини от които ненаситени |
3,22 гр. 1,2 гр. |
Сол | 0,0 гр. |
Опаковка: 200 гр.
Производител: "Ню Ес Нет" ЕООД, България.
Отзиви към продукт