ЗОЯ БИО СУРОВИ КАКАОВИ ЗЪРНА 250 гр.
Информация
ЗОЯ БИО СУРОВИ КАКАОВИ ЗЪРНА 250 гр.
Названието на какаовото дърво на латински е Theobroma, което означава "храна на боговете". В древността зърната му са се използвали от ацтеките като обменна монета. Когато се пресоват, от тях могат да се приготвят какаова паста, какаово масло и какаов прах. В наши дни какаото е най-известно като съставка на шоколада. Маслеността му е 48,15%.
Видът на какаовите зърна е Креолски. Този сорт се среща в Перу. Той е древен, нехибриден, с плътен аромат и вкус. Креолските дървета са трудни за отглеждане и поради тази причина от тях се произвежда какао в ограничени количества.
Хранителна стойност за 100 гр.:
Енергийна стойност | 1707 kJ / 408 kcal |
Мазнини | 24.5 гр. |
|
14.4 гр. |
Въглехидрати | 10.8 гр. |
|
8.7 гр. |
Белтъчини | 19.8 гр. |
Сол | 0 гр. |
Състав: Цели сурови какаови зърна от биологичен произход.
Начин на употреба:
5-10 зърна се добавят към зърнени закуски, шейкове или сурови десерти. Могат да се консумират и самостоятелно или да се комбинират с ядки или сушени плодове с цел туширане на горчивия вкус.
Опаковка: 250 гр.
Производител: Зоя БГ, ИНТЕРНЕТ КАФЕ-БГ ООД, България.
Отзиви към продукт