Назад до Алтернативни методи

Цветотерапия: Балансиране на енергията в тялото

Исторически, Цветотерапията се е зародила в древен Египет, където се е използвала за баланс и възстановяване на различните аспекти на човешкото тяло – физическо, емоционално, духовно и умствено. Подобно на хелиотерапията, използването на различни цветове и светлина, може да бъде полезно за лечение на различни заболявания, тъй като възстановява естествените модели на организма. В книгата „Цветотерапия: Изцеление с цветовете“, автора Р. Б. Амбър определя този алтернативен метод за лечение и прави проучвания, защо съвременната медицина в много случаи не успява да се справи с болестите.

Цветотерапията е наука, която използва различните цветове, за да промени или запази човешките вибрации на честотата, която носи здраве, лекота и хармония. Тези цветни лъчи могат да бъдат видими или невидими за човешкото око, т.е могат да се приложат физически лъчи, чрез определено излагане на светлина или психически лъчи, чрез техники на внушение, визуализация и медитация.

Лечението с помощта на цветове е може би първият вид терапия използвана от хората, защото това е природен метод и естествено средство за поддържане на организма в равновесие и ритъм. Вземете например слънчевите лъчи. Без тях няма да имаме нито храна, нито топлина. Откакто съществува живота и хората съществуват на планетата, те се възползват от топлината и светлината на слънчевите лъчи.

Първите хора на Земята не са имали знанията и техническите умения на съвременния човек, но не са страдали и от болестите, които ни измъчват в момента. Нямало ги е и т.н. Ятрогения (усложнения причинени от проведеното лечение), предизвикани от предположенията и приложенията на съвременната медицина. Защо? Защото древните хора са имали мъдростта да живеят според природните закони.

Цветовете са основата на всяка система за лечение

Как точно цветовете стават важна част от здравето на човека? Често психическите заболявания се дължат на някакво физическо заболяване, което от своя страна се дължат на заболявания свързани със социалната среда, над които отделния човек няма контрол. Редица научни изследвания дори сочат, че болести като туберкулоза и рак се дължат най-вече на социалните взаимоотношения и социалната среда. Независимо дали сме съгласни или не с тези твърдения, можем спокойно да заключим, че някои хора просто не могат да се адаптират към заобикалящата ги среда.

Основни принципи на Цветолечението:
  1. Всички обекти имат характерни честоти на вибрации.
  2. Всички органи имат характерни честоти на вибрация, които отговарят за тяхното здраве.
  3. Заболяването е променена функция, която е естествена реакция на организма на напрежението. Променената функция не е нищо повече от промяна в честотата (засилване или намаляване на вибрациите), причинена от някакво напрежение, без значение дали то е химическо, механично или топлинно. Микробите са едни от стотиците причинители на подобни напрежения. Затова всяка отделна болест си има характерна честота на вибрация.
  4. Клетките селективно избират необходимите им лъчи и вибрации и отхвърлят лъчите и вибрациите, от които нямат нужда.
  5. Погрешните цветове и лъчи или неправилния вид храна могат да променят честотата и електромагнитното силово поле на клетката, това от своя страна се отразява на електромагнитното силово поле на отделни органи на тялото, които пък въздействат на електромагнитно силово поле на цялото тяло. Получава се една типична верижна реакция. Тази промяна води до изтощение, а натрупването на големи количества изтощение и умора води до изцеждане на физическите сили и смърт.
  6. Цветовете и лъчите са чиста вибрация и като такива са много рационален вид терапия. Те осигуряват на организма правилната форма на лечение, на точното място, в точното време.

Съвременните лекари знаят много за симптоматиката и болестите, но все по-малко и по-малко за излекуването. Въпреки съвременните технологии и знанията натрупани за бактериите, все повече и повече хора са болни, като съвременната медицина в много случаи може само да поддържа състоянието им, но не и да ги излекува.

Болестите в съвременния свят се увеличават, а все по-малко пациенти се излекуват напълно. Колкото по-добре технически оборудвани са болниците, толкова повече намаля процента на излекувани хора.

Рейтинг:
4.7/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...