Назад до Самоконтрол и мотивация

История за най-скъпите подаръци, които децата поискали за Коледа

Това е истинска история, която знам от приятел. Той има многолюдно семейство, няколко деца - цели 4. Със съпругата си упорито работят, за да се прехранят, но понякога имат големи трудности. Нормално, като всяко семейство с ниски доходи. Малко преди Коледа, децата им заявили, че тази година ще поискат много скъпи подаръци. И толкова, приятелят ми леко се притеснил, а после с жена си обсъдил. Нямали кой знае колко много излишни пари за нещо по-различно от стандартните дребни подаръци. Но все пак, Коледа било, подготвили се, направили уговорки, вероятно щяло да бъде телевизор, лаптоп, нови телефони, за всичко се уговорили, ако има нужда, да вземат на кредит.
Няколко дни преди празника получили и затворен плик с желанията на децата. Били го писали цял ден и така им го подали и ги оставили да го прочетат. Приятелят ми разказва:
- И ти казвам, отваряме го и четем и не вярваме на очите си:
Мили мамо и тате!
Искаме да си пожелаем за тази Коледа следните подаръци
- здраве
- щастие
- да сме винаги заедно, както сме били досега
- никога да не ви разочароваме
Това са нещата, които бихме искали да получим.
Обичаме ви!
Разказва ми той и гласът ми трепери. Това била най-хубавата им Коледа заедно, бедна, но с най-великите подаръци на света.

След това и аз доста се позамислих. За нас празниците се измерват с материалните неща - нов телевизор, кола, нов предмет. Но колко често се сещаме за това, че празникът е това да  има с кого да бъдеш и с кого да споделиш момента. И това да е човек, когото обичаш. Прочетете тази история и се сетете за нея, когато наближат празниците. Не я забравяйте, тя ще ви подскаже кои са "най-скъпите подаръци".


Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Свързани продукти

БЮСТ НА БУДА НА ПОСТАВКА - за повече хармония и вътрешна сила
11.82
лв
10.64
лв
Промоция -10% Активни колички
ЕТЕРИЧНО МАСЛО ВЪРБИНКА 1 мл., СТИКС НАТЮРКОЗМЕТИК
42.50
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.

Отзиви

Анонимен
Не най-скъпи, а най-ценни.
Анонимен
Това е най най доброто,без него ще е мъка.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...