Назад до Самоконтрол и мотивация

Как да пазаруваме по-умно с Фън Шуй

Основната цел на Фън Шуй е създаване на хармонична среда, която да поддържа здравето и благосъстоянието на вас и на семейството ви. Това до голяма степен зависи и от нещата, които слагате на масата за вечеря.

Контролирането на покупките от магазина и създаването на една рутина на пазаруване, води и до контрол на това с какво се храни семейството. Създаването на балансирана и здравословна диета е от ключово значение. Когато не се притеснявате за това, какво ще ядете, вие пестите енергия, която можете да използвате за други по-полезни цели.

Вярно е, че това изисква малко усилия, което малко или много си е предизвикателство, предвид забързаното ежедневие, в което живеем, но с малко подготовка и промяна на навиците на пазаруване, може да постигнете много положителни резултати.

Изгответе си стратегия

Създайте седмичен план за хранене, който ще ви помогне да постигнете желания от вас начин на живот. Вие заслужавате да се храните добре и да се грижите за себе си. Започнете като направите списък на наличната храна, за да избегнете прахосване. Ако не сте вегетарианец е добре няколко дни в седмицата да не се храните с месо. Вместо това приемайте повече плодове и зеленчуци. Знаейки предварително какво ще ядете за седмица напред, ще ви помогне да се освободите от стреса, свързан с ежедневните мисли, каква храна да сложите на масата. Това ще ви помогне да избягвате напълно нездравословните заведения за бързо хранене. Ще бъдете благодарни за храната, която осигурявате на себе си и на семейството си.

Опростете колкото е възможно повече пазаруването

Предварително си напишете списък със стоките, които трябва да купите. Така много по-бързо ще пазарувате, без да се налага да се връщате обратно за неща, които сте забравили. Стремете се да купувате повече неопаковани стоки, защото те са по-пресни от останалите. Ако все пак купувате стоки в опаковки, проверявайте етикетите за срок на годност и високи нива на мазнини, захар, сол, оцветители, добавки и други вредни съставки. Търсете продукти, които са с високо съдържание на витамини, минерали, фибри и протеини. Избягвайте царевичните сиропи и съставки, които са трудни за произнасяне.

Избирайте местни хранителни стоки

В днешно време все повече хора предпочитат да си закупуват органични продукти, но още по-важно е да знаете от къде идва храната, която слагате на масата. Колкото по-малко километри е пропътувала храната до магазина, толкова по-прясна ще е тя. Купувайте си месо на местни фирми и производители. Избягвайте меса и млечни продукти с консерванти и оцветители.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Свързани продукти

ДИАБЕТАЛ капки 100 мл. - против диабет, БИОВИТАЛ ЕООД
45.00
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.

Отзиви

Коментирай
loading...