Назад до Космос и непознати територии

Какво да очакваме от настоящия ретрограден Меркурий (10 Април - 4 Май 2017)

Меркурий отново е ретрограден като този път това ще продължи от 9-10 април до 3-4-ти май. Меркурий оказва влияние върху комуникацията и начините за предаване на информация. Той влияе и на ума, намалявайки възможността за анализиране и вземане на обосновани решения. Това астрономическо явление повлиява на всичко свързано с комуникационните технологии – интернет, телефони, компютри и др.

Някои от предизвикателствата, с които можем да се сблъскаме по време на ретроградния Меркурий всъщност са възможност да видите нещата в различна светлина. През този период е много важно да бъдете гъвкави и да сте отворени към нещата, които ви поднася Вселената. Традиционно ретроградния Меркурий се разглежда като трансформиращ период. В повечето случаи става въпрос за някакви дребни корекции, но понякога промените са дълбоки и значителни.

Всички нови инициативи или проекти, които сте започнали в седмиците преди ретроградния Меркурий ще преминат през период на разсъждения и сортиране. Това ще ви помогне да се адаптирате, да направите промени или да се откажете от тях. Това е добър период да разгледате всичко недовършено. По време на ретроградния Меркурий може да подновите връзките с приятели от миналото.

Настоящия ретрограден Меркурий ще премине под знаците на Телец и Овен. Телец е знакът на личните ценности, вещи, пари, самоуважение, храна, красота, сетива и удоволствия. Овена е знака на независимостта, активността, лидерството и преследването на лични цели. Венера управлява Телец и това ще окаже влияние върху нашите лични интереси и ценности в този момент.

Приблизително на всеки 1.5 – 2 години ретроградния Меркурий преминава от един елемент към друг. От началото на 2016 започнаха земните знаци, а по-късно тази година ще премине към огнените знаци. По време на земните знаци промените и корекциите свързани с ретроградния Меркурий ни помагат да бъдем по-обосновани, практични и подобряват начина, по който се справяме с различните аспекти на материалния свят. През огнените знаци ще имаме преживявания свързани с настройване на нашите страсти, действия, изследователска дейност и творческа изява.

Някои по-значими дати през настоящия ретрограден Меркурий

13 -1 6 – ти Април – Слънцето съвпада с Уран, а само ден по-късно Венера съвпада с Хирон и Сатурн. Това може да бъде време на иновации, пробиви и промени. След този период може да имате по-ясна оценка за тока какво можем да направим и до къде искаме да стигнем, що се касае до нашите финанси, връзки, ценности и творчески изяви.

16 – 21 – ви Април – Това е най-откровения период на този ретрограден период. През тези дни Слънцето съвпада с Меркурий. Това е подходящо време за разглеждане на дългосрочни цели. Всичко, което се случва в живота ви в момента ви помага ви помага да предвидите накъде могат да се развият нещата. През този период може да се свържете с някой или да научите нещо, което да има дългосрочно значение за вас.

23 – 24 – ти Април – През този период може да използвате ума си, за да преразгледате важни дела, започнати по-рано. Може да имате и прозрения, за това как точно трябва да се направят нещата. Всичко това може да бъде свързано с дългосрочни планове, коригиране на начина, по който е структуриран живота ви, кариерни цели, образование или пътувания.

27 – 28 – ми Април – Меркурий съвпада с Уран. Комбинацията от енергиите на тези две планети подпомага творческите мисли. През този период са възможни мигновени прозрения, нови творчески или не традиционни идеи. Подобрява се комуникацията и е възможно да се премине над определени психологически бариери.

3 – 4 - ти Май – Меркурий завършва ретроградния си период и остава в покой. През този период и през последващите няколко седмици ще започнете да прилагате уроците, научени по време на ретроградния период. Решенията и действията предприети през този период могат да имат огромно положително въздействие за вас, що се отнася до относително близките времеви периоди през лятото и есента. Следващия ретрограден Меркурий ще бъде от 12-ти Август до 6-ти Септември и като цяло ще бъде много по-силен от настоящия, когато става въпрос за някакви големи промени.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Свързани продукти

Отзиви

Коментирай
loading...