🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Етерични масла от А до Я

Лавандулово масло

  1. Лавандулово масло
  2. Произход на лавандуловото масло
  3. Свойства на лавандуловото масло
  4. Емоционално и духовно приложение на лавандуловото масло
  5. Лечебно приложение на лавандуловото масло

Лавандуловото масло се извлича от растението Лавандула Ангустифолиа (известно още като Лавандула Официналис, spica и  vera), принадлежащо към семейство Lamiaceae (Labiatae). Причината лавандуловото масло да е едно от предпочитаните етерични масла е, че има прекрасни качества и ухае страхотно. То е успокояващо и релаксиращо масло, което се бори със стреса, а антисептичните му свойства помагат при настинки, грип и други заболявания. Помага още при лечение на астма и мигрена. Много жени го използват заради лечебният ефект, който има върху кожата. Лавандуловото масло премахва белезите и балансира кожата.

Лавандуловото масло е най-приложимото и полезно от всички етерични масла. То се произвежда от цветчетата на лавандуловите растения. Лавандуловото масло е антисептично, антибактериално и леко обезболяващо. Има лек цветен аромат с дървесни отенъци и леко остър дълготраен аромат. То е етерично масло, което може да се прилага директно в чист вид върху кожата без разреждане с растително масло разредител.

Етеричното масло от лавандула трябва да бъде във всяка кухня, килер и аптечка за първа необходимост. То помага при ухапвания, ужилвания, херпес, ожулвания, порезни рани, пърхот, екзема, псориазис, циреи, абсцеси, антракс, акне, оток, натъртвания, изгаряния, слънчево изгаряне, стрии, и други общи оплаквания. Използва се и за заличаване на белези от зараснали рани. Лавандуловото масло стимулира растежа на здрави клетки, освобождава задържаните течности в организма и балансира съдържанието на влага в кожата.

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Limonv
Stiga glopusti viarvaite samo v opitni nechta a ne v tergovska filozofia.
v
**инфорМация
Всеки трябва да умее да пише грамотно, това оформя осмислянето на сюжета, както при "по дрехите посрещат..." и колкото и опростенческо да звучи, показва реалната отдаденост към действието- едно е да събереш инфорнация, съвсем друго да я осмислиш.
До коментар №3
Ееее, как се уморих от хитреци коментиращи всяка една статия с негативизъм, който ако не подкрепят с глуповати фрази, то поне със самочувствие относно правоговор и правопис. Браво. Пиша ти 6. Ако четеш подобни текстове само заради бръчките си, има хора, които далеч не се интересуват от подобни дреболии и намират полезна информация, Необръщайки внимание на всяка запетая.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...