🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Природа и здраве

Лечение със звуци - Честоти използвани от древните цивилизации, които днес преоткриваме

Възможно ли е звука да ни влияе не само на емоционално ниво? Разбира се, че може! Тепърва започваме да откриваме начините, по които може да бъде полезен звука. От приложенията в медицината, до дразнещата шумна улична лампа, има толкова много неща свързани със звука, които просто не забелязваме. Има цели звукови диапазони, които изобщо не можем чуем, затова е малко странно, че на някои от малкото звуци, които засичаме, им се отделя много малко внимание. През последните няколко десетилетия обаче, изглежда най-накрая осъзнахме, че звуците са полезни за много повече неща, от това да ни помагат в общуването и да се забавляваме с тях.

През 70-те години на 20-ти век двама доктори преоткриха набор от честоти, които резонират с ума на първично ниво. Д-р Джоузеф Пуело и д-р Леонард Хоровиц използваха нумерологията, за да открият множество специфични звуци, които могат да повлияят на хората на духовно ниво. Те написали книга описваща откритията им е се присъединили към множеството сюреалистични движения на 70-те години. Какво всъщност са открили докторите?

Те открили редица честоти със съответни ефекти, като всяка от тези честоти се свързва с някоя от сричките на старата Солфежна скала. Солфежната скала е преподавала тонове за пеене в хор в т.н. Бенедектински стил. Можем да видим съвременните представители на тези тонове, които се използват в познатата ни днес музика.

Ето кои са универсалните природни тонове, които могат да лекуват и повдигат духа:

UT – 396 Hz – превръща скръбта в радост, освобождава чувството за вина и страх.
RE – 417 Hz – помага ни да се справим с определени ситуации и да продължим напред.
MI – 528 Hz – преобразува и върши чудеса, помага да се поправи повредената ДНК.
FA – 639 Hz – подобрява социалните взаимоотношения и помага за връзка с духовното семейство.
SOL – 741 Hz – помага при вземането на решения и премахва старите разбирания.
LA – 852 Hz – завръщане към духовната цел.

Това са честотите на тоновите и съответните ефекти, които притежават. Може да слушате тоновете и да медитирате или да слушате музика написала по Солфежната скала (която по-късно бе увеличена до 9 тона), за да усетите позитивната промяна, която носят тези честоти.

Дали наистина работи? Ами можете да проверите и сами. В Интернет и по специално в YouTube има много видеа, които предполагат, че честотите наистина са ефективни. Има и една компютърна програма, озаглавена „brain.fm”, която е доказала своята ефективност, по отношение на поведенческата звукова терапия. Успокояващите звуци, внимателно вградени в свещените честоти действат релаксиращо, карат ни да се фокусираме върху целите и водят до положителни промени на съзнанието.

Един много древен пример за това са Грегорианските песнопения, които използват подобна солфежна скала. Грегорианските песнопения са известни с това, че успокояват съзнанието, внасят ведрост и радост. Това се дължи на използването именно на тези честоти.

Писателката Кандис Пърт, автор на книгата „Your Body is Your Subconscious Mind“, има няколко теории за това как основните вибрации засягат човешкото тяло. Кандис Пърт прави огромна стъпка в това да превърне холистичните методи в реални медицински практики. Нейната работа вдъхновява редица други доктори да мислят по-абстрактно, когато става въпрос за медицински изследвания.

Ако тези честоти са наистина толкова полезни и ефективни, защо никой на запад не е осъзнавал тяхната сила до 70-те години? Това най-вероятно се дължи на факта, че в западната музика перфектната универсална скала на звуците е променена. Всички солфежни честоти се различават леко от универсалните тонове. Тази система доведе до перфектно стандартизиране на музиката, но нейната чувственост и ефективност бе силно повлияна.

Замислете се само, древните култури и цивилизации са използвали песните и музиката в магически ритуали, което подкрепя факта, че тези честоти били известни на мистиците от дълбоки времена. Почти всяка стара култура има митове и легенди за певци, които могат с пеене да излекуват болните и това най-вероятно има нещо общо със системата преоткрита от учените през 70-те години.

В продължение на векове мистици и шамани са използвали някои тонове, за насърчаване на положителна промяна в душите на хората. Едва в последните десетилетия съвременната наука доказа, че звуците и тоновете наистина могат да повлияят положително на нашето тяло и дух. Може би е време да се обърнем към предците си и да почерпим от древната универсална мъдрост, която те са носили, а не упорито и нагло да се самозалъгваме, че нашата цивилицазия е най-напредналата, обитавала някога Земята.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 8 оценки

Отзиви

Тук не се говори за диези и бемои , за цели тонове от първа октава
Тук не се говори за диези и
396Hz - СОЛ 417Hz - СОЛ# 528Hz - ДО 639Hz - РЕ# 741Hz - ФА# 852Hz - между СОЛ# и ЛА Това са тоновете когато ЛА от първа октава е 444Hz. Добре е да говорим но по-добре е да мислим!
В йога има универсални звукове-мантри.Източната медицина разделя органите на кухи и плътни .Те могат да вибрират.Пеенето много помага.Скокливите песни са за зареждане...Бавните протяжни за изчистване и лечение.Баба Ванга се кара дето слушаме само ,а не пеем...
Потвърждавам написаното в статията.Всякя вечер медитирам с комбинирани честоти и до сега не съм се разболявала.Когато почувствам здравословен дискомфорт увеличавам времето на медитациятац ия повишавам на1122 херца
Petar Bakardjiev - Astrofonoterapia
Потвърждавам казаното в статията. Музиката, която създавам на база Личната музика на всеки е доказателство за лечебната и сила. За справка: https://www.facebook.com/astrofonoterapia/?ref=hl
Виж още отзиви
Коментирай
loading...