Назад до Самоконтрол и мотивация

10 лесни начина да станем по-щастливи на момента

Ако имате някаква представа, относно Закона за Привличането, най-вероятно сте наясно и с това, колко е важно да бъдете щастливи. Ние сме свързани с Вселената и за да се проявят нещата, които искаме, трябва да излъчваме подходяща енергия. С други думи, ако искаме да ни се случват хубави неща, трябва да сме щастливи и да излъчваме положителна енергия.

За щастие има много лесни неща, които можете да правите по всяко време, за да бъдете по-щастливи, почти мигновено. Представяме ви списък с няколко неща, които ще повишат настроението ви. Изпробвайте ги и вижте дали ще ви вършат работа.

1. Слушайте музика – Музиката има силата много бързо да вдъхновява чувства вътре в нас, затова пуснете някои от любимите си мелодии. Имайте в предвид, че когато сме тъжни и ядосани има голяма вероятност да си пуснем тъжна или агресивна музика. Затова внимателно избирайте песните и заложете на нещо приятно и оптимистично, което ще ви накара да се чувствате щастливи.

2. Излезте на разходка – Излизането на разходка в парка или сред природата ще ви зареди с много положителна енергия. Разходките имат разсейващ, успокояващ и вдъхновяващ ефект. За засилване на този ефект избирайте маршрути, които имат красиви панорамни гледки. Ако сте прекалено тъжни или ядосани изчакайте малко време да се поуспокоят чувствата ви и тогава излезте на разходка.

3. Гледайте забавни и вдъхновяващи видеоклипове – Гледането на смешни видеоклипове е друго бързо решение за повдигане на настроението. В Интернет и по-специално в YouTube е пълно със забавни и вдъхновяващи клипове, които много бързо ще ви направят по-щастливи.

4. Мислете си за хората, които обичате най-много – Когато трудностите в живота ви притискат, затворете очи за минута и си помислете за хората, които обичате най-много. Мислете си за всички техни черти, които обожавате и ви карат да се чувствате вдъхновени и щастливи. Техниката помага най-добре, когато си мислите за децата, интимен партньор, близък роднина или най-добър приятел.

5. Отделете необходимото време, за любимото си хоби – Какво обичате да правите повече от всичко друго на света? Когато сте тъжни и депресирани, спрете за момент и намерете време за любимото си хоби. Просто забравете за момент за всичко останало и се насладете истински и от сърце, правейки нещо, което наистина обичате.

6. Обадете се на забавен приятел или роднина – Едва ли има човек, който да не харесва и обича забавните хора, затова е много важно да имате такива приятели или роднини в живота си. Ако преживявате тежък период и сте забравили да се усмихвате, обадете се някой, който е експерт в това да разказва шеги и да забавлява околните.

7. Мислете си за най-хубавите неща, които са ви се случвали – Паметта ни е пълна с положителни моменти. Когато имате нужда от повдигане на настроението помислете си за моментите, в които сте били влюбени, постигнали сте голяма цел и сте се чувствали наистина щастливи. Връщането към тези спомени ще подобри емоционалното ви състояние и ще ви накара отново да изпитате чувствата, които сте изпитвали тогава.

8. Мислете за нещо вълнуващо, което ви предстои в бъдеще – Точно както добрите стари спомени, мислите за бъдещи вълнуващи моменти също могат да ви помогнат много. Мислете си за предстоящи събития, които ви карат да се чувствате наистина добре. Това може да е предстояща ваканция, дипломиране, започване на нова работа, предстоящо голямо житейско събитие или просто среща с приятелите през уикенда. Ободрете малко съзнанието си с мисли за тези чакани моменти.

9. Танцувайте – Дори и да не сте най-добрия в танците, това ще ви помогне да се ободрите и развеселите. Когато сте тъжни пуснете си любима музика и просто потанцувайте. Още по-забавно е когато правите това с компания. Танца има силата почти мигновено да повдига настроението.

10. Пейте – Дори и да не сте много добри певци няма голямо значение, ако пеете от душа и сърце. Пеенето е чудесен начин да направите деня си по-положителен и щастлив. Внимавайте обаче с избора на песен. Подберете си само песни, които ви правят наистина щастливи.

За постигане на още по-добри резултати, можете да комбинирате по няколко от гореизброените неща. Например можете да слушате музика, докато си мислите за любим човек или да си пеете, докато се разхождате из природата и т.н.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

bezpolezen sait
Виж още отзиви
Коментирай
loading...