Назад до Масло от кориандър

Масло от кориандър

 1. Масло от кориандър
 2. Произход на маслото от кориандър
 3. Свойства на маслото от кориандър
 4. Емоционално и духовно приложение на маслото от кориандър
 5. Лечебно приложение на маслото от кориандър

Лечебно приложение на маслото от кориандър

Маслото от кориандър може да бъде полезно за пречистването и издигането на ума. Помага при умствена умора, мигрена, напрежение и нервна слабост. То има затоплящ ефект върху стомаха, облекчава спазмите и съживява жлезистата система.

Маслото от кориандър облекчава ревматизъм, артрит, мускулни спазми, настинки и грип. То също така действа добре при почистването на тялото, като го изчиства от токсини и течни отпадъци.

 • Приложение за инхалатори
  В терапиите с пари маслото от кориандър се използва за стимулиране на ума и облекчаване на умората. Помага при храносмилателни разтройства и подобрява апетита.
 • Приложение като масажно масло и във ваната
  Разреден в банята или като съставна част на масажно масло, кориандъра помага при храносмилателни проблеми, облекчава болките от ревматизъм, артрит, мускулни спазми и детоксикира организма.
 • Приложение в кремове и лосиони
  Като част от крем или лосион маслото от кориандър помага при напрежение и умствена умора, мигрена, мускулни спазми, артрит, ревматични болки, проблеми с храносмилането. Трябва да се използва с повишено внимание, тъй като при някои хора може да доведе до раздразнение на кожата.

Съчетание с други масла

Етеричното масло от кориандър се съчетава добре с други масла, като: бергамот, канела, джинджифил, грейпфрут, лимон, нероли и оранжево.

Рейтинг:

Свързани продукти

Отзиви

Коментирай
loading...