🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Масло от мащерка

Масло от мащерка

 1. Масло от мащерка
 2. Произход на маслото от мащерка
 3. Свойства на маслото от мащерка
 4. Емоционално и духовно приложение на маслото от мащерка
 5. Лечебно приложение на маслото от мащерка

Лечебно приложение на маслото от мащерка

Маслото от мащерка укрепва нервите и подобрява паметта и концентрацията. То има уникалната способност да премахва изтощението и депресията, като същевременно укрепва белите дробове и помага при болести, като астма, ларингит, синузит, хрема, магарешка кашлица, възпалено гърло и възпаление на сливиците.

Маслото от мащерка стимулира имунната система и помага при настинки, грип, инфекциозни болести, студени тръпки, цистит и уретрит.

Затоплящият ефект от това масло може да помогне в случаите на лоша циркулация, артрит, ревматизъм, подагра, мускулни болки, навяхвания и спортни травми. Полезно е в борбата с целулита, анорексията, затлъстяването, бялото течение и може да ускори процеса на раждане.

 • Приложение за инхалатори
  При лечението с пари, маслото от мащерка може да бъде полезно при бронхит, кашлица, дихателни проблеми, синузит и мускулни болки.
 • Приложение в масажно масло
  Смесено с масло за масаж, мащерката помага при артрит, бронхит, настинки, грип, кашлица, подагра, натъртвания, екземи, мускулни болки, затлъстяване и ревматизъм.
 • Приложение за гаргара
  Разредено с вода за уста при гаргара, маслото от мащерка помага при инфекции и възпаление на сливиците.
 • Приложение в чист вид
  Прилагано в чист вид, маслото от мащерка помага при ухапвания от животни, но трябва да се използва с повишено внимание, тъй като може да предизвика дразнене на кожата.

Съчетание с други масла

Маслото от мащерка се съчетава добре с други етерични масла, като: бергамот, грейпфрут, лимон, лавандула, розмарин и бор.

Рейтинг:

Отзиви

Георгиев
Какво имате впредвид под "ниски концентрации" за маслото от мащерка ?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...