Назад до Самоконтрол и мотивация

Медитацията – най-лесния начин за прочистване на съзнанието

Медитацията може да бъде много лесна за практикуване, но само при условие, че изключим напълно съзнанието си.

Заглушаването на ума може да бъде трудна задача, особено когато средата, в която се намираме е прекалено шумна. Като за начало трябва да се намери някое тихо местенце, в което да можем да се отпуснем напълно. Може да застанете в каквато си искате позиция, стига да се чувствате комфортно. Може да сте седнал, в легнало положение или дори изправен.

Смисъла на медитацията е да изключите влиянието на съзнанието си и да сте напълно отворени за сигналите, които ни праща Вселената. Да погледнете вътре в себе си и да позволите на мира и щастието да изместят хаоса в ума ви.

Много е важно да предприемете необходимите мерки за защита, преди да влезете в състояние на медитация. Трябва да помолите вашите духовни водачи, ангели пазители и самата Вселена да бди над вас и да ви защитава.

Преди да се свържете с духовните водачи има няколко важни неща, които трябва да знаете. Всеки човек има поне един духовен водач. Духовните водачи са известни още като ангели пазители. Ние сме духовни същества във физическо тяло, а духовните водачи са духовни същества, които в момента не обитават физическо тяло. Те обаче са имали физически тела преди и най-вероятно ще имат отново. Духовните водачи бдят над вас и ви дават подкрепа и насоки във вашето духовно пътуване, дори и да не сте напълно наясно с това. Духовния водач е същество, което се е съгласило да подкрепя вашата духовна еволюция.

Духовните водачи уважават правото на избор сами да определяме пътя си. Те са мъдри, състрадателни и често забавни. Ако усетите, че духовното същество не уважава вас или другите, значи това не е вашия духовен водач.

Когато медитирате и искате да осъществите контакт с духовни водачи е полезно да знаете, че те могат да се проявят в различни форми – от човекоподобни същества до топка ярка бяла светлина.

В някои отношения духовния свят е подобен на физическия. Има хора с които си пасвате и хора, с които не си пасвате. Същото е и в духовния свят. Трябва да определите с кои духовни същества искате да развивате взаимоотношения.

Може да работите с вашия духовен водач за първи път в този живот или може да познавате духовния водач от други животи. Понякога духовните водачи са някой починал роднина. Докато се отнасят към вас с грижа и уважение те са подходящи за духовни водачи.

Контактите с духовни водачи по време на медитация е една чудесна възможност да започнете да отваряте и повишавате съзнанието си.

Благодарете им и след това си представете бяла светлина, която заобикаля цялото ви тяло и постепенно започва да се разширява – първо в стаята, след това къщата, квартала и т.н. Щом постигнете това, значи вече сте готови да медитирате.

Отначало може да изглежда невъзможно напълно да изчистите съзнанието си. Трудно е да изкарате онази закачлива песен, която се върти в главата ви цял ден или да спрете да мислите за всички задачи, които имате в ежедневието.

Един полезен трик за изчистване на съзнанието е като поставите два предмета пред вас в тиха и спокойна среда. Предметите трябва да са на разстояние около 50-60 см. един от друг.

Опитайте се да гледате и двата обекта едновременно, без да гледате директно към един от двата обекта. Концентрирайте се към това да виждате и двата предмета едновременно. Ако това не ви помогне да изчистите съзнанието си може да започнете да си повтаряте или припявате мантра, докато не се успокоите напълно.

След края на медитацията не забравяйте да благодарите на Вселената и духовните водачи, затова че са ви защитили през този уязвим период. За всеки човек има индивидуални техники, които правят медитацията по-лесна. Затова не се притеснявайте да експериментирате.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Свързани продукти

YOGA MAT KAILASH PREMIUM - постелка/шалте за йога, материал PVC, BODHI YOGA
46.20
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.

Отзиви

Коментирай
loading...