Назад до Новини от света

Мистериозна синя светлина озари нощното небе над Калифорния

Ярка синя светлина проряза нощното небе над Лос Анджелис в събота вечер и остави без дъх хората наблюдаващи явлението от Холивуд до Лонг Бийч. Явлението е било наблюдавано дори в отдалечени от мястото на събитието места, като Скотсдейл, Аризона и Лас Вегас, Невада.

Необичайното явление в небето, наблюдавано на живо от хиляди хора, веднага се превърна в сензация и превзе социалните мрежи. Десетки хора от различни места качваха снимки и видео материали във Facebook и Twitter. След като телефона на бреговата охрана загрял от обаждания на разтревожени граждани, говорителя на службата направи официално изявление в което заявява, че става въпрос за военно учение, край бреговете на Южна Калифорния.

Говорителя на бреговата охрана заяви още, че от подводницата USS Кентъки е била изстреляна новата тестова балистична ракета „Trident II”, и точно тя е причината за необичайното светлинно шоу, довело до масова истерия.

Не е необичайно за балистичните ракети да предизвикват такова зашеметяващо светлинно шоу. Подобно събитие бе наблюдавано миналия месец край бреговете на Флорида, когато отново бе тествана балистична ракета.

Въпреки официалното изявление на представител на правителството, много от хората наблюдавали явлението са убедени, че става въпрос за НЛО. Блогърът Жулиен Соломита споделя: „Не съм убеден, че знам какво се случи, независимо какво казват новинарските агенции. Ние бяхме на място и това беше нещо невероятно.“

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
loading...