Назад до Самоконтрол и мотивация

7 неща, които предизвикват щастието в живота

Следващите 7 съвета могат да ви помогнат да промените своето виждане към света и да привлечете щастието в живота.
Някои хора вече са успели да намерят формулата за щастие, други все още я търсят. Ако и вие сте сред търсещите, то следвайте изброените съвети и споделете резулатата с нас.

1.Смейте се – Смехът е радост и здраве. Не приемайте всичко на сериозно, гледайте на нещата и от забавната им страна. Събирайте се с хора, които умеят да се забавляват и приемат шегите с усмивка.

2. Мислете за себе си във всяка една ситуация. Няма нищо притеснително в това и не бива да мислете, че веднага ще попаднете в графа „егоист''. Човек трябва добре да умее да съхранява своето здраве, емоция и дух.

3. Приемете недостатъците си. Позволете на вашите приятели и близки свободно да изкажат тези черти от характера ви, които не харесват. Ако има причина, то потърсете помощ и направете усилия да ги коригирате. Малките привички оставете – може точно това да е и вашият чар и индивидуалност!?

4. Кажете това, коети искате. Говорете открито и без заобиколки. Споделяйте мислите и чувстват си. Когато се честни и открити с околните, това ще ви донесе душевно спокойствие и мир. Истинските приятели биха ви помогнали да постигнете своите планове и желания. Говорете открито за нещата, които искате да имате. Възползвайте се от Закона за привличането.

5. Сантименталността има място във вашия живот. Не се стремете да бъдете непременно твърди и безчувствени. Човешката природа и ураган от емоции и страсти. Оставете ги такива, каквито са. Ако ви се смее – смейте се, ако ви се плаче - плачете.

6. Помагайте на приятелите си. Бъдете до близките си хора в трудни и радостни моменти. Помислете, че винаги бихте могли да се озовете точно на тяхното място и в тяхната ситуация. Подадената навреме приятелска ръка, може да бъде като лек за душата.

7. Празнувайте. Отбелязвайте по свой начин всяка малка стъпка и голям успех. Празнуването не е свързано само с обичайното възприемане за него, като шумни партита и прочее. Празнуването би могло да бъде повод да си купите хубава книга, , да отделите време за себе си, да споделите успехите си като предадете наученото и на други или просто да се отдадете на любимото си хоби. Празникът за душата е всичко онова, което ви носи спокойствие, наслада, радост и усмивка, с която да продължите напред към следващото предизвикателство.

Рейтинг:
4.4/5 на базата на 7 оценки

Свързани продукти

Отзиви

1.Любов в мислите и делата ни и 2.Чиста душа. - Това е моето скромно мнение.
Виолета
Пише 9 съвета, а те са 7 . кои са другите два?
Коментирай
loading...