🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Самоконтрол и мотивация

Силата на мълчанието

Живеем в свят, в който тишина и спокойствието трудно се откриват. Речта и говорът ни съпътстват навсякъде. Мислим ли достатъчно преди да изречем нещо на глас?
В стремежа си да изкажем мнение или позиция често прибързваме и след това горчиво съжаляваме.

Често пъти социалните екстроверти са навсякъде около нас, а ние неволно започваме да им подражаваме. Напористият личен изказ ни пречи да се вслушаме внимателно в думите на тези, които имат да ни кажат нещо. Интересно е, че нямаме време и потребност да чуем дори себе си и нашият вътрешен глас.

Кога за последно си помислихте, кой е любимият ви цвят, какво направихте за себе си през последната седмица, от какво имат нужда вашето тяло и дух, кое е нещото, което носи истинска усмивка на лицето ви? Приблизително 70% от хората се замислят дълбоко преди да дадат отговор на някой от посочените въпроси? Не е срамно да потърсите време за себе си, да се отдадете на мълчанието и да се изолирате дори за миг от заобикалящият ни забързан и твърде шумен свят.

Вслушайте се в песента на птиците, тихото ромолене на дъжда, чуйте тихия глас на великата Природа.
В тишината има едно скрито достойнство, една дълбока емоционална сила, която се крие вътре в нас. Тишината може да даде отговори на много въпроси и сили за нови върхове.

Тишината и спокойствието насочват енергията към вътрешния свят на човека и му помагат да се фокусира върху своите чувства и смисъла на неговия живот, да преоткрие личният си житейски път и съпътстващите го емоции.

Много е хубаво да имате добри социални контакти и дълго да разговаряте по теми и въпроси, които ви вълнуват, но помнете че винаги трябва да намирате време да чуете и шепота на онзи вътрешен глас, скрит някъде дълбоко във вашата душа.

Рейтинг:
3.9/5 на базата на 8 оценки

Отзиви

Мисля че вече стига ! Всеки си знае защо!
Абсолютно вярно!Винаги търси себе си!Слушай тишината!Запази спокойствие и следвай сърцето си!
prekrasna tema!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...