🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Кристали и камъни от А до Я

Тюркоаз

  1. Тюркоаз
  2. Научни данни за Тюркоаза
  3. Мистични свойства на Тюркоаза
  4. Лечебни свойства на Тюркоаза
  5. Магически свойства на Тюркоаза

Тюркоаза е един от първите скъпоценни камъни известни на хората. Той е с ярки цветове вариращи от небесно синьо до зелено в зависимост от количествата желязо и мед в него.

Тюркоазът е един сложен persnickety скъпоценен камък. Определен вид минерали трябва да се комбинират на точното място за дълъг период от време (милиони години), за да се създаде накрая тюркоаз.

Египтяните са ценили тюркоаза, като камък на живота. Най-старите бижута с тюркоаз са намерени на мумифицираната ръка на кралица Зар, живяла преди около 5500 г. пр. Хр.

Тюркоазът е високо ценен и в Тибет, където е носен през целия живот. Използвал се е и като разменна валута, като най-добрите екземпляри са се ценeни повече от златото.

Зодии

Асоциации: Венера, Нептун

Модерен рожден камък за месец декември.

Камък на зодия Стрелец, Риби, Скорпион и Водолей. Той е символ на красотата, силата и лоялността.

Чакра класификация

Тюркоаза е особено ефективен за чакрата на гърлото.

Спомага за медитацията и творчеството. Стимулира ума, мира, комуникацията и емоционалното равновесие. Тюркоаза защитава и балансира чакрите. Деликатно подканва този който го носи да търси отговори и знания.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

svetla
През 2010 намерих торбичка със сребърни бижута.Сред тях и много красив голям тюркоазен медальон.Тази година ги почистих и започнах да ги нося от около месец и не мога да ви опиша колко различно се чувствам.До сега съм носила само злато но то ме задушаваше .Тези бижута ми връщат страста към живота .
Купихме обички с тюркоаз на дъщеря ми, която е зодия Стрелец, но ги нося аз... Нещо странно ме привлече, уж само щях да ги пробвам, а не ги свалих повече. Предполагам, че така е трябвало да стане. Сега, като чета за този камък...
Анонимен
От сашо ' аз съм зодия риби
Анонимен
Нося тюркоаз висулки от 3 месеца. За сега първо впечатление, косата ми пониква отново. Не карам на кой да ми вярва' но за мен това е истина' името ми е сашо на 46г'
софия тони иванова
този камък е един от най редките камъни в света,а също така и е най красивият камък в света
Виж още отзиви
Коментирай
loading...