Назад до Природа и здраве

11 невероятни ползи за здравето, които притежава растението Ашваганда

Ашваганда, чийто научен термин е Withania somnifera е най-жизнената билка в Аюрведа. Истински дар от природата за човечеството. Чудодейните свойства на това растение са познати от над 3000 години в най-старата медицинска практика – Аюрведа. Рстението е познато и под названието "Индийски жен-шен".

1. Най-широко познатото свойство на Ашваганда е възможността да стимулира и подкрепя имунната система. Няколко научни изследвания са показали, че увеличава производството на бели кръвни клетки в тялото. По този начин успешно помага на организма за бързото възстановяване на вътрешната система по време и след боледуване.

2. Афродизиак – като подкрепящо средство при лечение на слаба сексуалност и безплодие. Възстановява мъжкото либидо, помага при импотентност.

3. Адаптоген – подпомага бързото възстановяване на тялото по време и след стрес. Нормализира психичните функции.

4. Помага при безсъние – Ашваганда е изключително ефективна за лечение на безсъние. Подпомага здравия и спокоен сън, като не води до отпадналост.

5. Здраво сърце – повишава сърдечното здраве и намалява риска от сърдечни заболявания. Подобрява циркулацията на кръвта, предотвратява съсирването на кръвта. Стабилизира кръвната захар и контролира нивата на холестерол.

6. Облекчава стреса – премахва умората и стреса, свързани с хронични нервни напрежения, предотвратява преждевременното стареене и премахва оксидативния стрес.

7. Нервна система – предпазва мозъчните клетки от вредните въздействия на околната среда. Това е обещаваща алтернатива в подкрепа лечението на различни дегенеративни и психични заболявания. Подпомага растежа на и подновяването на увредените нервни клетки.

8. Антиоксидант – съдържа съединения с изявени антиоксидантни свойства. Унищожава свободните радикали в организма, които водят до различни заболявания. Смята се, че това качество на растението спомага за предотвратяване растежа на туморни заболявания в организма.

9. Подобрява енергията и издръжливостта – Ашваганда възстановява силата и жизнеността на човешкия организъм.

10. Забавя процесите на стареене – поради високото съдържание на антиоксиданти успешно се бори с признаците на стареене като бръчки, тъмни петна, фини линии и други. Съдържа стероидни съединения, които повишават нивото на естроген в организма.

11. За красива коса – подобрява циркулацията на кръвта в скалпа и така ефикасно активира космените фоликули – ускорява растежа на косата, подобрява цялостният вид и подсилва косъма.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Свързани продукти

АШВАГАНДА - редуциране на стреса - 400 мг. x 90 капсули
43.00
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.

Отзиви

Коментирай
loading...