Назад до Природа и здраве

7 признака, че вашите чакри не са добре балансирани

Слабостите в емоционалното поведение или различните физически дисфункции може да имат нещо общо с недозадоволителното състояние на вашите чакри.

Коренна чакра

Честите хранителни разстройства, прекалената негативност и раздразнителност, може да са симптоми за недобро състояние на тази чакра. За да си помогнете:
Заобиколете се с повече червени цветове. Взимайте продължителен и по-топъл душ, като оставяте струята вода да се стича по гръбнака. Правете редовни и дълги разходки сред природата, като се стремите да се движете бавно и не мислите за негативни неща.

Сакрална чакра

Невъзможността да видите хубавите неща в самите вас, да харесате тялото или лицето си, говори за нарушен баланс на сакралната чакра. За да си помогнете:
Консумирайте повече портокали, кокосови орехи, пъпеши или други сладки плодове. Пийте повече вода, разхождайте сред открити водни площи.

Чакра на Слънчевия сплит

Признаците се изявяват в напрегнатост, чести отбранителни реакции, храносмилателни, чернодробни и стомашни проблеми, повишена чувствителност към отхвърляне и критика. За да възвърнете баланса пийте много вода, повтаряйте мантри, хранете се здравословно, приемайте чайове от мента, джинджифил и лайка.

Сърдечна чакра

Симптомите включват сърдечни заболявания, лимфни проблеми, болки в рамото, прекомерно чувство на гняв, завист и самота. Намерете отново баланс, каро излезете сред природата. Потърсете начини за проявление на прошка и смирение. Извършвайте чести действия на доброта и съчувствие. Отдайте се на занимания, които могат да направят някой щастлив. Свържете се отново със старите си приятели.

Гърлена чакра

Това е една от най-често небалансираните чакри. Признаците на несинхроничност включват чести болки в гърлото, проблеми с лицето и лицевите мускули, болки и слабост в областта на врата и раменете. Чрез пеене, споделяне на емоции и чувства и практикуване на дихателни упражнения можете отново да възвърнете добрия баланс на гърлената чакра.

Чакра на Третото око

Ако се чувствате уморени, усещате хормонални, слухови или синусови проблеми или често сменяте своето настроение, обърнете внимание на тази чакра. Заредете се отново с медитация, използвайте ароматни етерични масла за ароматерапия, подходящи са лавандуловото, маслото от нероли и хвойна. Консумирайте повече лилави храни, като боровинки, червено грозде, къпини и други. Отделяйте повече време за сън.

Коронна чакра

Чести симптоми за недобре балансирана коронна чакра са депресия, невъзможност за учене и помнене. Отличителни симптоми са и чувствителност към звуци и светлина. Отделете време за себе си. Наслаждавайте се на любимите си занимания. Дишайте дълбоко и практикувайте приемане на другите. Бъдете толерантни и снизходителни.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...