Назад до Природа и здраве

Отървете се от главоболието само за 5 минути без никакви хапчета

Много хора разчитат само и единствено на хапчета, когато ги измъчва главоболие. Понякога обаче главоболието идва изведнъж, а наблизо няма хапчета, с които да притъпим болката. За някои това е безнадеждна ситуация, но не е така. Има един научен начин да се отървете от главоболието и той се казва Акупресура. В настоящата статия ще ви разкажем за тази техника, която премахва главоболието ефективно и бързо.

Акупресурата е вид масаж, чиято ефективност се потвърждава от множество научни изследвания. По своята същност това е форма на Акупунктурата и Рефлексотерапията, но не изиска някакви специални медицински познания.

Как да масажирате Акупресурните точки

Първо заемете удобна позиция и се отпуснете. Масажът не отнема много време. Обикновено трае от 30 секунди до 1 минута. Масажирайте точката притискайки я леко или с кръгови движения. Главоболието изчезва още по време на масажа или 5-10 минути след него.

Има 6 основни точки, масажирането на които ще ви помогне да се отървете от главоболието:

Yintang - Точката на третото око или „Yintang” се намира между веждите. Точно където носната кост преминава в челото. Тази точка помага да се отстрани и умората на очите.

Точките Zan Zhu – Тези симетрични точки са разположени в основата на вътрешния ръб на веждите. Масажа на тези точки подобрява зрителната острота и облекчава течащия нос. Масажирайте в продължение на 1 минута, чрез притискане или кръгови движения.

Точките Yingxiang – Тези точки са разположени от двете страни на ноздрите и са в една линия с очите. За да ги намерите трябва да почуствате трапчинките, които се намират в долната част на скулите. Масажирането на тези точки облекчава стреса, намалява главоболието и зъбобола и подпомага отварянето на синусите.

Точките Tian Zhu – Тези точки се намират по средата на задната част на главата, между ухото и началото на гръбнака. Масажирането на тези точки помага за облекчаване на запушен нос, болки в очите и ушите, силно главоболие и мигрена.

Точките Shuai Gu – Тези точки се намират на 2-3 сантиметра навътре от началната линия на косата, в зоната на слепоочието. Трябва да почуствате една малка трапчинка, за да намерите тези точки. Притискането на тези точки облекчава болката в областта на слепоочието и умората на очите.

Точките He Gu – Тези симетрични точки се намират от вътрешната и външна страна на ръката, точно между палеца и показалеца. Притискането на тези точки облекчава болките в гърба, зъбобол, напрежение в мускулите и схванатост на врата.

 

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...