🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Видове йога

Анусара йога

Има няколко вида йога, които са придобили световна известност и един от тях е сърдечно ориентираната Анусара йога. В момента този стил йога е разпространен широко в САЩ, Канада, Мексико, Великобритания, Европа, Австралия, Япония и постепенно набира популярност и в други краища на света.

Термина Анусара се свързва със следните понятия – „следвай сърцето си”; „обградете се с благодат”; „оставете се на прилива”. Тези понятия са взети от свещения текст на Куларнава Тантра. Този тип йога е създаден през 1997г. от американеца Джон Френд. Този стил йога следва Универсалните принципи на съответствието. Има пет основни принципа на съответствието и те са: Мускулна сила, Вътрешна спирала, Външна спирала, Органична енергия и Отвореност към благодат. Има и второстепенни принципи, които помагат за усъвършенстването на позите. Тези принципи оптимизират движенията и спомагат за постигането на по-добро визуално впечатление.

Всеки, който практикува Анусара йога признава, че „обграждането с благодат” е от съществено значение за постигането на физическо и духовно благополучие. Интегрирано в този начин на мислене е и тантричното убеждение, че има вродена доброта у всеки. Признаването на присъщата доброта се свързва с вярването, че Божественото може да се види във всички същества.

Анусара йога е толкова популярна, защото е отворена за всички. Тези, които я практикуват твърдо вярват на философията Анусара, която ги обединява. Въпреки това единство всеки се насърчава да търси творческа свобода и индивидуалност. Практикуващите Анусара йога се гордеят с всички свои ученици, независимо от техните възможности и ограничения. Всички йоги се насърчават да запазят тази положителна нагласа дори извън йога практиката. Позитивизмът във философията на Анусара йога не се различава много от бохемската истина, красота и творчество. В действителност този вид йога не се придържа към определени практически догми. Неговият основател твърди, че тази йога практика се основава на себеоткриването посредством това да бъдем отворени за нови идеи.

Йога позите или Асаните тук не са само движения. Те са артистични начини за свързване с вашата същност и изразяване на радост от чудесата на Вселената. Анусара йога използва стилове подобни на Виняса йога, които включват широка гама от движения. Виняса означава „синхронизирани дихателни движения”, поради това има относителна свобода относно позите, стига те да могат да се извършват с правилни вдишвания и издишвания. Анусара йога използва йога реквизити, като одеяла, рогозки, ремъци и скрипец.

Класовете по Анусара йога са леки и забавни. Връзката между учители и ученици е като тази на едно добре сплотено семейство. Най-важното е, че всички които желаят да постигнат физическо и духовно благосъстояние, чрез Анусара йога са добре дошли да се присъединят по всяко време. Затова какво чакате вземете своите йога принадлежности и се запишете в клас по Анусара йога сега.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...