🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Видове йога

Будхи йога

Осемте духовни пътя на Патанджали са Яма, Нияма, Асана, Пранаяма, Пратяхара, Дхарана, Дхяна, Самадхи и Будхи. Будхи йога е най-висшата степен на йога. Тя представлява система от методи, които се използват за развитие на човешкото съзнание. Тази йога може да се практикува само след като сте усвоили напълно Хатха йога и Раджа йога.

Будхи йога е дисциплина, която обединява висшия разум. Тя е отдадена на съзнанието и посредством нея практикуващите придобиват мъдрост, която им позволява да виждат Единството във всичките му форми на проявление. Като насочите съзнанието си към Бог вие сте в състояние да се свържете с него, благодарение на вашето разумно същество.

Този стил йога е известен още, като „Йога на съзнанието”. Будхи йога позволява на практикуващите да достигнат до последният етап на еволюция в личния си живот. Тя е система от медиативни методи за самостоятелно развитие. Позволява ви да видите Бог във всичките му проявления и да бъдете едно цяло с него. Това е пътят на самореализацията.

Ето кои са етапите на Будхи йога:

  1. Разработване и разширяване на духовното сърце.
  2. Запознавaне с Божествения огън.
  3. Запознаване, общуване и сливане с творчеството на Божествените учители.
  4. Практическо изучаване на структурите на абсолютното.
  5. Отделяне на съзнанието от тялото.
  6. Изучаване на състоянието „Ниродхи”, посредством медитация и постигане на състояние на отричане на Аз-ът.

Практикуването на Будхи йога ще ви даде възможност да живеете в мир със себе си и с всички хора около вас. Това е най-висшата степен на йога и посредством нея ние сме в състояние да живеем живота си според Божиите прояви и желания.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...