Назад до Самоконтрол и мотивация

Четирите мъже на жената и кой останал до нея в момент на изпитание

Имало жена, която живеела с четирима мъже. Тя обичала четвъртия си мъж най-много. Обличала го със изящни дрехи, хранела го с най-вкусното. За него било винаги най-доброто. Третия мъж също много го обичала. Стояла винаги до него, но искрено се страхувала, един ден той ще я остави заради друга. Обичала също и втория. Защо да не го обича - верен приятел, мил, внимателен и търпелив с нея. Винаги можела да му разчита, за всичките й проблеми. Първият й мъж бил верен и я обожавал. Тя почти не го забелязвала, приемала го за даденост.
Един ден жената се разболяла. Лекарите били сигурни - съвсем малко и остава да живее. Замислила се тя : Аз вече имам четирима мъже, но когато умра, ще остана сама.

Обърнала се към четвъртия мъж : Обичах те най-много, дарих те с най-хубавото, грижих се за теб. Сега, когато съм на смъртен одър, те моля да ме последваш в смъртта и да не ме оставяш сама? Няма начин!, отговорил той и си тръгнал. Жената останала зашеметена.

После се обърнала към третия мъж : Обичах те през целия си живот. Сега, когато умирам, ела с мен, за да не съм сама?
Не!, отговорил третият. Ти умираш, но аз ще си остана жив, ще намеря друга жена и ще имам нов живот. Защо да се жертвам за теб?

Потърсила втория мъж и му казала същото: Винаги си ми помагал, винаги си бил до мен. Когато умра, ще дойдеш ли с мен, за да не съм сама? Съжалявам, не мога да ти помогна този път!, отговорил вторият. Ще те изпратя до гроба, но няма да дойда с теб.

Чул се глас: Аз ще дойда с теб.Ще те следвам, където и да отидеш. Тези думи били на първия й мъж. Силно изненадана, жената казала: Защо не се грижех за теб, когато имах този шанс!

Всеки от нас има по 4 спътника в Живота:
Тялото - рано или късно, то ни оставя
Богатството - умрем ли, то отива при други
Семейството и приятелите - те са винаги до нас, но не могат да ни последват навсякъде
Духът - сещаме ли се за него, преследвайки богатство, власт и удоволствия? Той е единственият, който ще ни последва, винаги и навсякъде. Погрижи се за него Сега, ако си забравил за контакта с него. Той е част от теб и ще е с теб във всяко изпитание.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Свързани продукти

Отзиви

Коментирай
loading...