🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Диагностика с Аюрведа

Диагностика по лицето

Лицето е огледало на ума. Линиите и бръчките по лицето свидетелстват за много неща. Болестите и страданията се отпечатват върху лицето. Изследвайте внимателно отделните части на лицето си в огледалото. Хоризонталните бръчки по челото говорят за дълбоко стаени грижи и тревожност. Вертикалната линия между веждите в дясно показва, че вашите емоции биват потискани в черния дроб.

Аналогичната линия от лявата страна показва, че слезката е мястото, където се задържат чувствата.

Когато долните клепачи са подпухнали и отекли се касае за бъбречно увреждане. Обезцветяване (потъмняване) с формата на пеперуда по носа или бузите (точно под зоната на бъбреците) означава, че организмът не усвоява желязо и фолиева киселина и че храносмилането не протича правилно поради нисък агни.

По принцип човек с вата конституция не може да напълнее. Неговите бузи ще бъдат плоски или хлътнали. Човек, който има забавена обмяна на веществата (кафа конституция) задържа вода и мазнини и следователно ще има пълни закръглени бузи.

Формата на носа също указва типа конституция. Острият нос съответства на питта; пасивният и притъпен нос - на кафа; гърбавият - на вата.

Рейтинг:
3.6/5 на базата на 14 оценки

Отзиви

БВЛАДИМИР ТАФРОВ
ХАРЕ КРИЩНА ОТ ТЕНЕРИФЕ......КАЗАНОТО ОТ ВАС Е АБСОЛЮТНО ТОЧНО...НО ТОЗИ КОМЕНТАР ГОРЕ Е НА НЕВЕЖ ЧОЕЕК ,КОЙТО НЯМА ДАЖЕ И ИДЕЯ ЗА КАКЕО СТАВА ДУМА...БОГ ДА ГО БЛАГОСЛОВИ
Аз
Уважаеми Критици, Ако желаете подробен анализ на Аюрведа - купете си книги, идете на такъв специалист, но не бъдете жестоки затова, че някой се е опитал да разшири знанията ВИ! И това че НЕ познавате нещо, или че НЕ го разбирате на даден етап - не означава че е ТЪПО. Аюрведа е много по-древна от вашите деди..дори. И не може да бъде предадена в един блог или статия, просто е невъзможно! Успех на всички недоволни - открийте какво ви пречи да разбирате, иначе цял живот ще ви бъде тъпо.
aleksandra prodanova
tipotiiiiiiiiiii konstituciiiiii i t.n.
Анонимен
Тъпоооооооооооооооооооооо
Анонимен
Питти мекици,вата вълна,брааааво много изчерпателна статия,много ми помогна ,давайте в същия дух Уникааааални сте.Поредната булгарска тъпотия.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...