Назад до Природа и здраве

Домашен сироп с лук, мед и джинджифил за облекчаване на болки в гърлото

Обикновено възпаленото гърло е в следствие на настинка, кашлица или хрема. Съществуват и други възможности за причиняването на това неприятно състояние като бактериална инфекция, гъбични инфекции и някои незаразни причини като цигарен дим, прах и прочее.

Бихте могли да се справите със зачервеното гърло, ако още в самото начало приложите следната изпитана рецепта, за чието приготвяне са необходими само глава лук, джинджифил и мед.

Начин на приготвяне: Към 4 супени лъжици чист пчелен мед добавяме 1 малка глава ситно нарязан лук и настърган обелен джинджифил. Направете сместа в по-голям съд и разбъркайте добре. Оставете полученият сироп да престои за поне 6 часа, това ще даде възможност освободените от лука и джинджифила полезни съставки да се абсорбират в меда.

Приложение: Консумирайте по една малка кафена лъжичка през няколко часа, докато симптомите започнат да отшумяват. 

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Соня
Що за тъпа статия. Нито е обоснована нито нищо. Как така лук с джинджифил и мед. Лука съдържа силна киселина и много неприятен аромат. Самият джкндживил е прекалено алкален и би свършил всичката полезна работа по оздравяването и без лука. Извинявайте но почвате да пишете сече всякакви глупости.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...