Назад до Необяснимо и загадъчно

Имат ли връзка Анунаките с произхода на човечеството?

Една от най-интересните теории за произхода на човечеството е предложена от паранормалния автор Зекария Сичин. Тя е свързана с Анунаки (в буквален превод на шумерски: „онези, които слязоха от небесата“).

Според Сичин, Анунаките са дошли на Земята от Нибиру, мистериозната и все още неоткрита 10-та планета в нашата слънчева система. Те се заселили в района на персийския залив преди около 430 хиляди години и са колонизирали планетата, за да копаят злато, което се среща много рядко на Нибиру. 

Тази тяхна дейност продължила безпроблемно в продължение на 200 хиляди години, докато миньорите не се разбунтували и Анунаките останали без своята работна сила. Сичин твърди, че е успял да преведе древни текстове описващи усилията на Анунаките да си намерят нови миньори, които да копаят злато. Усилия, които в крайна сметка са довели до появата на Хомо сапиенс.

Последвали неуспешни опити за кръстоска между животни и ДНК на Хомо еректус. Поради това едни от водещите учени на Анунаките – Енки и Нинхурсаг кръстосали Хомо еректус със свой собствен генетичен материал и така създали съвременните хора. Техния успех обаче бил помрачен от факта, че новите човешки роби били стерилни клонинги, а търсенето на работна сила се увеличавало. Затова те направили нова промяна в генетичния код на хората, за да могат те да се размножават.

Това обаче довело до свръхпопулация и много хора били прогонени от градовете. От тук идва и мита за изгонването на Адам и Ева от Райската градина. Мит който все още се помни от много култури.

Хиляди векове по-късно хората отново привлекли вниманието на Анунаките. Те искали да се възползват от новия генетичен материал и някои от тях били избрани за сексуални партньори. Децата от тези забранени бракове били наречени Исполини (гигантите на древността). Това нарушаване на правилата довело до почти пълното унищожение на човечеството. Само неколцина били пощадени и защитени от Енки, който все още изпитвал симпатии към творението си. Тези събития са запазени в паметта на всички цивилизации по Земята. След стотици хиляди години в робство човечеството най-накрая получило свободата си, когато Анунаките решили да напуснат Земята. Те обаче са оказали незаличимо влияние на всички култури по света от Месопотамия до Индия и Южна Африка. 

Според Сичин масовото изселване на Анунаки се е състояло преди около 6000 години. Преди да си тръгнат те решили да дадат на човечеството един финален тласък, който донякъде обяснява Шумерската цивилизация, която е необяснимо напреднала за времето си. Анунаките научили шумерите на своя начин на живот и създали царска династия. Царят действал като техен пратеник на Земята и имал задачата да управлява народа си. Тази избрана кръвна линия била допълнително подсилена с гените на Анунаките и те били обучавани в медицина, математика, астрономия и развитие на технологиите.

Тази теория на Сичин е посрещната с много голям скептицизъм от страна на научните среди. В подкрепа на своята теория той се опира на няколко древни ръкописа и открития.

Вавилонския епос за Сътворението „Енума Елиш“ разказва как се е формирала нашата Слънчева система. Според този епос Земята още не е съществувала, когато странстваща планета наречена Нибиру е била уловена от гравитационното поле на Слънцето. След това Нибиру се е сблъскала с Тиамат, планета, която някога се е намирала между Марс и Юпитер.

Земята се е родила точно от този сблъсък и една от луните на Тиамат е станала нашата собствена Луна. Сблъсъка променил орбитата на Нибиру и в момента тя се появява веднъж на всеки 3600 години. Тя се върти по елипсовидна орбита, обратна на всички останали планети. Интересно е, че компютърните симулации показват, че подобно събитие може наистина да е предизвикало образуването на Земята. Това със сигурност би обяснило много от несъответствията в сегашната ни теория за Луната, която изглежда по-стара от Земята.

Сичин смята, че съществуват много артефакти с извънземен произход, като например Багдатските батерии или птицата Сакара. Тези артефакти според него се дължат на древна и много напреднала цивилизация. Сичин дава като доказателство и завода за преработка на златото на Анунаките, открит в планината Хорив от сър Флиндърс Петри през 1889г.  

Археологически разкопки в древния месопотамски град Ниневия разкриха 400 непокътнати глинени плочки от библиотеката на Асурбанипал. Тези плочки съдържат записи, описващи подробно дейностите на анунаките. Записите посочват местонахождението на генетичните лаборатории на Анунаките в Източна и Централна Африка. Местонахождението на тези лаборатории и времето по което са функционирали удивително съвпада с вижданията на съвременната наука за произхода на първите съвременни хора. Още по-интересно е, че в тези райони са открити златни мини на възраст повече от 100 хиляди години.

Сичин е убеден, че в нашата еволюция има намесени външни сили. Според него и други учени големите различия между хората са доказателство за тази теория. Според много хора Анунаките все още управляват Земята.

Рейтинг:
4.7/5 на базата на 6 оценки

Отзиви

Василев

ВСЕЛЕНАТА Е НА 13,8 МИЛИАРДА ГОДИНИ, ЖИВОТА СЕ Е ЗАРОДИЛ НА БЕЗБРОЙ МЕСТА БЕЗБРОЙ ПЪТИ. НИЕ НЕ СМЕ САМИ И НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ ТАКИВА В МЛЕЧНИЯ ПЪТ. ТОВА ЧЕ НЕ ВИЖДАМЕ ДРУГИ ЦИВИЛИЗАЦИИ Е ЗАЩОТО СМЕ НА НУЛЕВО НИВО НА РАЗВИТИЕ, ВСИЧКО КОЕТО ПРАВИМ Е ДА ТЪРСИМЕ НАЧИНИ ДА УБИЕМ ВСИЧКО ОКОЛО НАС. РЕЦЕПТОРИТЕ КОИТО ИМАМЕ, ОЧИ, УШИ И ОБОНЯНИЕ СА С МНОГО ТЕСЕН ДИАПАЗОН НА ЧУСТВИТЕЛНОСТ. 95% ОТ ЗАОБИКАЛЯЩИЯ НИ СВЯТ ЗА НАС Е НЕПОЗНАТ. ИЗВЪНЗЕМНИТЕ СА ТУК, НО НИЕ ПРОСТО НЕ МОЖЕМ ДА ГИ ВИДИМ.

Петър
Горкия, Слав! :(
Slav
Една моя мисъл "Когато човек е пожелал да излъже се е научил да говори, когато е пожелал да излъже много хора се е научил да пише" Друга моя мисъл " Всичко, което се ражда в мислите и въображението на човека е нещо, което съществува, съществувало е и ще съществува някъде в пространството и Вечността" Но представете си следният пример блъскат се две коли една бяла и една синя, Всички виждат че бялата е блъснала синята, но когато идват съответните лица които трябва да запишат какво е станало записват, че синята е блъснала бялата, е тогава след сто години когато някой чете това за него това ще е истината, но истината не е такава. Да се върнем на въпроса хората са били с въображение винаги повярвайте че и по времето на Вавилон и по всяко време е имало фантасти. Истината е, че всяка цивилизация се стреми към едно да си върне изгубеният дар от Бога а именно Безсмъртието
Dimitriyka Mechkova Mnogo mi haresa. Interesva teoria.
Анонимен
Да кририкуваш и отричаш фактите е лесно ,но не го прави преди да си ги проверил,защото когато фактите говорят и боговете мълчат.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...