Назад до Необяснимо и загадъчно

Контрол над съзнанието - как ни контролират и манипулират

Колкото по-задълбочено се занимавате с контрола над съзнанието, толкова по-очевидно става , че това не е нещо случайно, а добре координирана операция, която се осъществява от векове и цели да превърне човешката раса в едни немислещи „машини“. Откакто се упражнява власт над масите, контрола над съзнанието е дирижирано от хора, изучаващи човешкото поведение, за да накарат големите популации от хора да се подчиняват на една малка група – т.н. елит.

Днес се намираме в една много опасна фаза, в която контрола над съзнанието се осъществява на физическо и научно ниво, заплашвайки да се превърне в постоянно състояние, ако не се запознаем с инструментите използвани от технократската дикратура, да завладява все повече умове в световен мащаб.

Модерните начини за контролиране на съзнанието са едновременно високо технологични и психологически. Самото разкриване на методите използвани за контрол над съзнанието може да намали значително тяхното влияние. По-трудно обаче е да се справим с физическите прониквания, които военно-промишления комплекс продължава да развива и подобрява.

Методи за контрол над съзнанието:

  • Образованието – това е най-очевидния, но и най-коварен метод. Образованието винаги е използвано от диктаторите с цел създаване на лесно впечатляващи се деца. Това е бил един от основните компоненти на комунистическата и фашистката идеологии. В наши дни глобалистите влияят на образователната система с цел да превърнат децата ни в едни сервилни търтеи, над които да властва една напълно образована и наясно с нещата елитна класа.
  • Рекламата и пропагандата – за изобретател на консуматорската култура се счита Едуард Бернайс, който използва самоопределението на хората (или липсата на такова), за да превърне нещата, които искат в нещо от което имат нужда. В своята книга „Пропаганда“ от 1928г. Бернайс отбелязва: „Пропагандата е основния лост за влияние на правителството в сянка“. Това може да се види най-добре в заформящите се съвременни полицейски държави и нарастващата гражданска култура на доносничество, обвита в псевдо патриотичната война срещу тероризма. Нарастващата непрекъснато консолидация на медиите позволява на корпоративните структури да се влеят в правителствата. Всички медии – печатни, електронни, телевизия и филми обединяват своите сили с цел да ни представят даден факт за истина. Когато едно и също съобщение идва от толкова много източници едновременно се потвърждава старата максима, че „Една лъжа повторена 100 пъти се превръща в истина“. Това се прави с цел хората да идентифицират основното „послание“ и да го приложат във всички аспекти на живота си. Да не говорим, че медиите си служат и с друг много коварен метод – т.н. подсъзнателни съобщения.
  • Програмиране на визията за това как трябва да изглежда обществото – много хора не вярват, че такова програмиране е възможно. То обаче е истинско и води началото си от филмовата индустрия и по специално Холивуд. Големият екран е много силен инструмент за манипулиране на масите и създава една визия за това в каква посока трябва да се развива обществото. Само се загледайте във филмите или книгите, които в миналото сте смятали за „научна фантастика“ и се загледайте обстойно в днешното общество.
  • Спорт, политика, религия – някои може да се обиди, като види, че и религията е включена тук или дори политиката редом до спорта, но истината е, че всички тези неща се използват за контрол над съзнанието. Основната идея концепция и на трите е старата римска максима - „Разделяй и владей“. Техниките са много прости – експлоатира се естественото желание на хората да си сътрудничат с цел оцеляване и след това се разделят на отделни отбори, партии или религии с цел да се борят за повече власт и победи. Спортът винаги е имал ключова роля за отвличане на вниманието към маловажни неща. Така например в наши дни се стига до абсурдната ситуация хората да се събират със стотици хиляди, празнувайки някакъв спортен успех, а да не се обединяват по наистина важните теми. При политиката винаги сме свидетели на противоборството между леви и десни, като в края на краищата надделяват корпоративните интереси. Почти всички войни в човешката религия пък са се водили заради религията.
  • Храна, вода и въздух – добавките, токсините и други хранителни отрови буквално променят химията на мозъка ни, създавайки покорство и апатия. Флуорида в питейната вода доказано намаля интелигентността. Аспартама е екотоксичен и възбужда нервните клетки, докато ги убие. Повечето големи вериги за бързо хранене предлагат храни съдържащи тези отрови и това създава едно общество без фокус и мотивация за водене на активен начин на живот. По-голяма част от съвременния свят е оформен така, че да приема диктаторския елит.
  • Наркотици и лекарства – една от основните мисии на елита е да накара хората да се пристрастят към дадено вещество или субстанция. В САЩ например все повече хора взимат някакви медикаменти, предписани им от психиатър. Често обаче тези лекарства водят до пристрастяване и влошават проблема, вместо да го решават. Увеличената употреба на психиатрични лекарства в американската армия доведе до рекорден брой самоубийства в последните години. Нещо повече в САЩ в момента около 25% от децата взимат някакъв вид обезболяващи медикаменти.
  • Електромагнитния спектър – електромагнитния облак в който всички ние се намираме, благодарение на всички съвременни устройства, има пряко въздействие върху функционирането на мозъка. Така например клетките на мобилните оператори могат да бъдат използвани за контролиране на съзнанието на хората.
  • Телевизори и компютри – телевизионните програми и компютърните игри са мощен инструмент за контролиране на съзнанието. Рекламите по телевизиите съдържат скрити послания, които могат да ви доведат до състояние на хипноза. Новините, сериалите и рекламите оформят визията на много хора, превръщайки ги в едни подчинени слуги, които не търсят и не задават неудобни въпроси. Компютърните игри вършат абсолютно същата работа. Само погледнете някои от най-популярните заглавия и ще се отвратите от насилието с което са изпълнени.
  • Нанотехнологиите – нанотехнологиите напредват с много големи темпове. Дори вече има данни за директна модификация на мозъка, известно като „невроинженеринг“. Според една интересна статия от началото на 2009г. в близко бъдеще човешкия мозък ще може да бъде манипулиран благодарение на оптични влакна, които ще могат да направят един човек щастлив само с натискането на едно копче.
  • Тестове на военните – от много десетилетия военните правят всевъзможни тестове с човешкото тяло и мозък. Целта както може би се досещате е създаването на супервойник, който да се подчинява, независимо от поставената му мисия. Във военните среди вече се шушука за въвеждането на каски, които да поддържат войниците по-концентрирани, т.е. да въздействат и контролират тяхното съзнание.
Рейтинг:
4.3/5 на базата на 23 оценки

Отзиви

В.Марков
Браво,Петя Чакърова! За Истината се иска...желание.Имаш ли го,откажеш ли се от пътя на най-малкото съпротивление-ще провидиш!Няма нужда от нови"религии"като Убедеността в"Световната конспирация"-те водят тъкмо натам,откъдето претендират да ни"опазят"."Вярващите"сами го казват,но не се чуват:ПРО-ПА-ГАН-ДА !
татяна
Петя Чакърова
Манипулации винаги е имало и ще ги има и за в бъдеще. Самата дума звучи по плашещо от всичко останало което се случва с нас. Всичко обаче е въпрос на гледна точка и разбирания за живота съчетани с опитността на индивида. Човешкото съзнание дава безброй възможности за самостоятелно развитие стига някои да иска това. Реалността обаче показва, че искаме всичко на готово. Именно тази наша инертност не ни позволява да изявяваме напълно себе си, а ни поставя в ръцете на опитни манипулатори. Те не винаги са негативни понякога именно те са причината съзнанието ни да се пробуди от унеса в които е изпаднал. Вземайте най доброто от това което ви се предлага и се учете непрестанно така ще имате власт над собствената си воля, виждания и разбирания.
аноним
Когато се разгражда индивида,следва разграждане на клетката, наречена семейство, след него се разпада родът. След това е разпада на родината. Кое не отговаря на действителното ни ежедневие в момента?
Анонимен
Предупреденият е спасен...
Виж още отзиви
Коментирай
loading...