Назад до Необяснимо и загадъчно

Какво да очакваме при смяната на магнитните полюси на Земята?

Науката вече недвусмислено доказа, че Земята се намира в период на смяна на магнитните полюси. Основният въпрос, който тревожи много хора е как това ще се отрази на нас?
Вече има методи посредством които може да се определи кога е била последната смяна на магнитните полюси на Земята. Данните показват, че това се е случило преди около 780 000 години. Фосилите от този период не показват някаква драстична промяна в животинския или растителния свят, но може би са настъпили някои по-трудно забележими промени.

Изчезването на неандерталците
Записите от фосилите от периода на последната смяна на магнитните полюси на Земята не показват някакви съществена промяна в животинския и растителния свят. Професорът по геофизика Джон Тардуно от университета в Рочестър обаче смята, че има пряка връзка между изчезването на неандерталците и намаляването на интензитета на геомагнитното поле, което се е случило през същия период.
Освен това според Моника Корт, научен директор на геомагнитната обсерватория в Постдам, Германия, полюсите не са се сменили бързо и рязко. Според нея това е било бавен процес при който силата на геомагнитните полета постепенно е намалявала.  В даден момент е имало повече от два магнитни полюса, след което те отново започнали да увеличават своята сила и в крайна сметка са си разменили посоките.

Озоновия слой
При смяната на магнитните полюсите озоновите дупки ще увеличат своя размер, намалявайки магнитната защита на Земята. При този сценарий Земята ще бъде изключително уязвима спрямо космическите лъчи и слънчевите изригвания, които биха донесли много слънчева радиация.

Как смяната на магнитните полюсите ще се отрази на миграцията на животните, морските обитатели и GPS-ите?
GPS системите ще престанат да функционират, докато не бъдат установени новите координати. На практика това означава, че всички граждански полети ще бъдат преустановени. Мигриращите животни и птици ще бъдат объркани и дезориентирани, същото ще сподели китовете, делфините и другите морски бозайници.
Най-вероятно смяната на физическите полета няма да бъде придружена от смяната на магнитните полета, тъй като такива са доказателствата, които сме проучили от геоложките записи.

Метафизичните последици: Резонанса на Шуман
Резонанса на Шуман е известен още като пулса на Земята е бил с честота 7.8 Херца в продължение на хиляди и дори милиони години. През последните години обаче той непрекъснато увеличава своята честота и в момента нейните средни стойности са около 8.50 Херца. Това означава, че смяната на магнитните полюси може да повлияе на начина по който си взаимодействат мозъчните ни полукълба.

Съществуват три възможни сценария при тази ситуация:
1. Нищо не се случва с нашите мозъци.
2. Полукълбата в мозъка ни се взаимодействат моментално и откриваме по-високи метафизични способности.
3. Всички полудяваме!

Смята се, че целият процес по смяната на магнитните полюси ще продължи от 1000 до 10 000 години. Настоящата смяна на магнитните полюси е започнала в началото на 20-ти век. Този процес ще продължи още много години, но неговите ефекти вече могат да се видят.
Най-новите изследвания на Калифорнийския университет показват, че смяната на магнитните полюси може да стане за 100 години или дори по-бързо и добавят, че сегашното отслабване на магнитното поле ще предхожда смяната на полюсите.

Това, което лесно можем да наблюдаваме са фактите, а те са следните:
1. Магнитните полюси отслабват от началото на 20-ти век.
2. Честотата на Резонанса на Шуман се увеличава.

Наскоро се появи и едно ново явление по отношение на възприятията ни за време. Може ли това да е свързано със смяната на магнитните полета?
Може не без основания да се предположи, че промените се случват в космоса, на нашата планета и в крайна сметка в нас самите, тъй като всичко е свързано в необятната Вселена.

Рейтинг:
4.4/5 на базата на 11 оценки

Отзиви

Шамабала-мабала
Айде по сериозно, няма да живееме вечно на планетата..и без това напоследък стана скучно!
barin
Предния коментар е от barin
При смяна на полюсите на Земята може да очакваме големи катаклизми. Те могат да доведат до силно намаляване на населението, рязка промяна на климата. Сигурно ще се разтопят ледовете от полюсите, ще има изригвания на вулкани, земетресения, цунами и други бедствия. Може да има редки и слабо изследвани природни явления. Ще се отрази върху флората и фауната на Земята. Ще изчезнат много растителни и животински видове. Средната температура ще се промени, а всяка промяна дори и с 5 градуса ще е фатална. Магнитното поле влияе върху живите организми и неминуемо ще повлияе една промяна. Относно атмосферата ще се промени състава на въздуха вследствие активната вулканична дейност и промяната на природните условия. С две думи казано-нищо хубаво не ни чака. Дано не се случи или да се забави по някакъв начин процеса.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...