🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до История, митове и легенди

Индианските пророчества за бъдещето на Земята

В много свещени книги, записки и легенди по цял свят могат да се открият древни апокалиптични пророчества. Някои от тези предсказания се противопоставят на нашите вярвания и увереност в бъдещето. Дали света, такъв какъвто го познаваме днес, ще престане да съществува? Дали човечеството ще изчезне? Дали нашата раса ще бъде заменена с друга?

Пророчеството на Дъгата на древните американци предлага едно интригуващо и различно виждане за бъдещия свят. Дъгата е много важен символ в повечето култури. За древните американци тя е знак за великата тайна на бъдещето.

Пророчествата и историите на много племена – Хопите и Зуните от югозапада, Чероките от югоизтока, великите Сиукси от равнините и Маите далеч на юг, свързват Дъгата със своята духовна вяра. Според индианските вярвания под символа на Дъгата всички раси и религии ще се обединят и ще живеят в хармония с всички живи същества.

Говорителят на традиционните старейшини на хопите заявява: „Като индианци ние вярваме, че Дъгата е знак от Великия Дух. Това е знак всички хора да се обединим в едно голямо семейство. Обединението на племената и народите е от съществено значение за развитието на човечеството”.

Сиуксите и Хопите имат легенди за великите воини на Дъгата, които ще обитават нашата планета в бъдеще и ще пристигнат в момента на голямото пробуждане. Според тях, когато Земята е опустошена и животните измират ще дойде едно ново племе от хора, състоящо се от много раси и вероизповедания, което ще направи Земята отново зелена. Това ще бъдат воините на Дъгата.

Племето Кри ни разказва за една стара жена на име „Огнени Очи”, която пророкувала, че един ден заради алчността на „белия човек” рибата в реките ще измре, птиците ще падат мъртви от въздуха, водата ще бъде замърсена, дърветата ще са изсечени и в крайна сметка човечеството ще изчезне. Точно тогава Земята ще има нужда от воините на Дъгата. Тогава ще настъпи деня на Пробуждането в който всички племена и народи ще се обединят, за да формират един нов свят на Справедливост, Мир, Свобода и почитане на Великия Дух.

Съвета на старейшините известен като Манатака (Manataka) казва, че воините на Дъгата ще научат хората как да живеят спрямо законите на Великия Дух. Ще обясняват как днешния свят се е откъснал от Великия Дух и поради тази причина Земята е „болна”.

Тези воини ще кажат на хората кои са принципите и правилата, които ще ни върнат на пътя на Светлината. Това са принципите на древните индиански племена – Обединение, Любов и Разбирателство. Това ще донесе хармония и мир за хората по цялата Земя.Хората трябва да се научат как да се молят с любов на Великия Дух. Любов, която се стича като красив планински поток и се влива в океана на живота. Тогава ще почувстват отново радостта от живота. Ще се освободят от дребното съперничество и ще обичат всички като свои братя, независимо от техния цвят на кожата или религия. Чувството на щастие ще се влее в сърцата и всички хора ще станат едно цяло. Сърцата на хората ще станат отново чисти и ще се изпълнят с топлина, разбиране и уважение към цялото човечество, Природата и Великия Дух.
Сърцата, душите, умовете и делата на хората отново ще бъдат изпълнени с най-чистите мисли. Ще търсят красотата на Великия Дух. Ще намерят сила и красота в молитвите и усамотение в живота.

Децата отново ще могат да играят свободно и да се наслаждават на даровете на Природата и Майката Земя. Алчността предизвиквана от Yo-Ne-Gi ще изчезне, заедно със страховете от унищожителните отрови. Реките отново ще бъдат чисти, горите богати и красиви, животните и птиците ще процъфтяват. Растенията отново ще бъдат уважавани и опазването на всичко живо ще се превърне в начин на живот. Хората ще помагат на бедните, болните и нуждаещите се, без да търсят нищо в замяна. Тази съпричастност ще се превърне в част от ежедневието.

Лидерите ни ще бъдат избирани спрямо действията си. Онези, които демонстрират любов, мъдрост, кураж и работят за благото на всички ще бъдат лидерите на новото човечество. Те ще бъдат избирани според своите качества, а не в зависимост от това колко пари имат или в коя партия членуват, както е в момента.
Това може да ви звучи като утопия, но наистина е възможно да се създаде един нов свят по този модел. Индианците са убедени, че имаме потенциала да се променим и да станем по-добри хора.

Имаме уникалната възможност да изградим един мост от Дъга, който да ни отведе в една нова Златна епоха. За да стане това трябва всички заедно да се обединим , като цветовете на дъгата. Всички ние, които живеем на Земята днес сме воини на Дъгата. Трябва да поемем предизвикателството и да изградим този мост към Златната епоха.

Един от старейшините на Маите – Алехандро Сирило Перес , заявява: „Пророчествата за Дъгата и хората на Дъгата са верни. Индианците от цяла Северна и Южна Америка ще се обединят с останалите народи и ще осъзнаят, че всички сме братя и сестри, произлизащи от едно семейство. Това не е мое лично виждане, а космическа визия, представяна от всички индиански старейшини. Визия, която всички ние споделяме.”

Много древни култури говорят за Златната епоха и промените пред които трябва да се изправим. Според индуиските вярвания в момента живеем в епохата на Кали – богинята на разрушението. Богът, който почитаме сега е черен. Легендите на древните американци разказват за воините на Дъгата, които ще се завърнат в тела с различен цвят на кожата: червена, бяла, жълта и черна.

Много хора са на мнение, че човечеството се намира на прага на масово пробуждане на колективното съзнание, което ще постави началото на нова Златна епоха за човечеството.

Ще успеем ли да се променим и спасим Земята или човешката раса е обречена? Могат ли воините на Дъгата да изпълнят пророчествата и да ни спасят или всичко на Земята ще бъде унищожено и в последствие заселено от нова раса от същества?

Това са въпроси на които все още никой не може да даде отговор, но едно е сигурно, държим съдбата си в собствените си ръце и от нашите действия и постъпки зависи какво ни очаква.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

ili na6 porobitel moze bi e zemiata
Анонимен
МНОГО Е ПОУЧИТЕЛНО.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...