🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Кехлибар

Кехлибар

  1. Кехлибар
  2. Научни данни за Кехлибара
  3. Мистични свойства на Кехлибара
  4. Лечебни свойства на Кехлибара
  5. Магически свойства на Кехлибара

Научни данни за Кехлибара

Моос твърдост 2.5 с аморфна структура на кристала.

Известно е, че кехлибарът е вкаменелост на смолата по дърветата. Повечето имат златисто жълто или златисто оранжев цвят, но са намирани и такива с червен, зелен, виолетов и черен цвят.

Той обикновено е прозрачен или полупрозрачен с неправилна форма и напукана повърхност. Понякога е възможно да съдържа и насекоми оплели се преди милиони години, когато смолата още е била лепкава. В много редки случаи са откривани дори гущери и жаби.

Кехлибарът е един от малкото камъни, които могат да бъдат зареждани с електричество. Когато се търка кехлибара произвежда отрицателен електрически заряд.

Кехлибарът бива няколко различни вида:

  • Succinite (Балтийски кехлибар)
  • Burmite (Бирмански кехлибар)
  • Simetite (Силициански кехлибар)
  • Rumanite (Румънски кехлибар)

Последните три са много редки форми на кехлибар.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Полина
Здравейте, купих ГАГАТ, но зацапва при търкане. Това нормално ли е? Или значи, че е фалшив..
Гергана
Здравейте, купих си гривна от кехлибар чета, мога ли от нея да взема няколко и да дам по няколко на семейството си, да си ги носят в торбичка. По голямо въздействие ли има върху човека ако е с досег до кожата? И мога ли гривната от кехлибар да е направя смесена, пример с черни турмалинчета? Благодаря,.
Нищо не казах те за оранжевият и как да разберем че не е фалшив
Коментар номер 5, аз съм съгласна с вас напълно, предпочитам да си почиствам чакрите, аурата, да слагам естествени камъни, нося ги постоянно, но не да си доверя тялото на лекари! Лекарите не лекуват, само ни заблуждават, защото болестите не се лекуват с отровни хапчета, а с почистване на чакрите, аурата и др неща!
Да Бог Исус Христос наистина лекува неизлечимо болни (според лекарите) чрез силна молитва и пост и това е факт. Но важно е за хората да разберат колко голям враг е официалната медицина за тяхното здраве и колко сребролюбието и безскрупулни и без нравствени са бг лекарите, не им вярвайте, те искат само вашите пари, а вашето здраве не ги интересува!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...