Лекуване с пресни сокове от зеленчуци
- Лекуване с пресни сокове от зеленчуци
- Лекуване със сок от чесън
- Лекуване със сок от кромид лук
- Лекуване със сок от магданоз
Лекуване със сок от чесън
Чесънът,или като го наричат „зеленият антибиотик", изобилства на етерични масла, азотни вещества, витамин С. Зеленият пресен чесън доставя на организма в по-големи количества витамин С и провитамин А, а старият е по-богат на витамините В, В2, PP.
Лечебните му качества се подсилват и от наситеността с калий, натрий, калций, магнезий, желязо и фосфор.
Чесънът понижава кръвното налягане, увеличава апетита, предпазва от инфекциозни заболявания, грип, туберкулоза. Доказано е, че хората, които употребяват много чесън, много рядко са засегнати от атеросклероза, инфаркт на миокарда, мозъчен инсулт.
Чесънът има силно предпазно действие като профилактика на рак на устната кухина, хранопровода и червата. Болните от язва и гастрити трябва да го избягват.
Кавказка рецепта, наречена „елексир на младостта":
- 400 г луковици от чесън се счукват в дървено чукало с дървено чукче и се изсипват в стъклен буркан. Заливат се със сока от 4 лимона. Устието на буркана се покрива с марля или тензух. Сместа се оставя за 30 дена на тъмно и студено (в хладилник). Преди употреба съдът се разклаща. Пие се по 1 чаена лъжичка, сипана в 1/2 чаша вода или прясно мляко вечер на лягане.
Тибетска рецепта за бързо възстановяване
- Изчистват се и се счукват в дървено хаванче 350 г чесън. Получената кашица се поставя в стъклен съд и се залива с 250 г чист пчелен мед и същото количество спирт от 96°С. Съдът се затваря с плътен похлупак и се държи 10 денонощия на тъмно, след което се прецежда през парче копринен плат. Държи се на тъмно още 3 денонощия и лекът е готов.
ЛЕЧЕНИЕТО СЕ ИЗВЪРШВА ПО СХЕМА.
В порцеланова чаша си сипва 50 г прясно неварено мляко и в него с капкомер се отброяват:
1-ви ден - преди закуска 2 капки, преди обяд (също в 50 г мляко) 2 капки, преди вечеря - 3 капки.
Сместа се приема 10 минути преди хранене.
2-ри ден - също 10 минути преди закуска в 50 г прясно мляко, сутрин - 4 капки, на обяд - 5 капки и вечер 6 капки.
3-и ден - съответно 7, 8 и 9 капки.
4-и ден - 10, 11 и 12 капки.
5-и ден - 13, 14 и 15 капки.
6-и ден - 15, 14 и 13 капки.
7-и ден - 12, 11 и 10 капки.
8-и ден - 9, 8 и 7 капки.
9-и ден - 6, 5 и 4 капки. 10-и ден - 3, 2 и 1 капки.
11-и ден - 15, 25 и 25 капки. 12-и ден - 25, 25 и 25 капки. 13-и ден - 25, 25 и 25 капки. До свършване на сместа се вземат 3 пъти по 25 капки.
Резултатите от това лечение са: нормализиране на кръвното налягане, подобряване обмяната на веществата, стопяване на туморите и излишните мазнини, успокояване на артритните, ревматични и язвени болки, подобряване на зрението и слуха.
Схемата трябва да се спазва стриктно! Точно така е дадена тази много стара тибетска рецепта с чесън. Какво пък - маже би си заслужава да се опита!
Отзиви