Назад до Лекуване с пресни сокове от зеленчуци

Лекуване с пресни сокове от зеленчуци

  1. Лекуване с пресни сокове от зеленчуци
  2. Лекуване със сок от чесън
  3. Лекуване със сок от кромид лук
  4. Лекуване със сок от магданоз

Лекуване със сок от магданоз

Магданозът съдържа етерично и тлъсто масло, каротин, витамин С, флавоноиди и др.

Неговият сок е един от най-лесно действащите и е необходим за кислородния обмен и за поддържане в нормално състояние на функциите на щитовидната и надбъбречните жлези. Той стимулира дейността на стомашно-чревния тракт. Облекчава уринирането, особено при хипертрофия на простатата, действа пикочогонно и апетитовъзбуждащо, нормализира менструалния цикъл, подобрява дихателната и сърдечната дейност. Народната медицина го счита за сигурно средство при полово безсилие. Ефективен е и при всички очни заболявания, включително и катаракта. В тези случаи се пие суров сок от магданоз, смесен със сок от моркови, целина и цикория. При нередовен месечен цикъл е добре да се пие смесен сок от цвекло, моркови, магданоз и краставица. Добра комбинация е и смесването на сок от спанак, салата, магданоз.

Сок от пресните листа на магданоза се получава с помощта на електрическа сокоизтисквачка. Той се приема по 1-2 чаени лъжички в 1/2 чаена чаша прясно мляко или в 1-2 супени лъжици сметана 3 пъти дневно 15-20 минути преди хранене.

Запарка от магданоз се получава от 2 чаени лъжички ситно нарязан магданоз, залят с 500 г вряла вода. След 1 час запарката се прецежда. Пие се по 1 кафена чашка 3 пъти дневно преди хранене.

Или: 1 чаена лъжичка счукано семе от магданоз се залива с 1 чаена чаша вода. Кисне 8 часа. Изпива се на части за 1 ден.

Трябва да се отбележи, че супите и душените ястия с магданоз са много полезни за болните от хипертония, при отоци от сърдечен или бъбречен произход, при бъбречнокаменна болест, подагра и ред други заболявания.

Яденето на магданоз е полезно във всички възрасти, тъй като той повишава устойчивостта срещу епидимичните заболявания. Доказано е, че в менюто на много дълголетници между многото консумирана зеленина, магданозът заема почетно място.

Магданозът помага за отстраняването на натрапчивата миризма на лука и чесъна -достатъчно е да се сдъвчат няколко свежи клончета. А стрити листа от магданоз облекчават ужиленото място от пчели, комари, паяци, дори кожните изриви.

Витамин на красотата наричат витамин А, който, както казахме, се съдържа в голямо количество в магданоза. Това го прави приложим и в козметиката. Биологичните вещества, съдържащи се в него, подобряват обмяната на веществата в кожата, избелват я и я тонизират. За освежаване на лицето и премахване на бръчки се използва запарка от пресен магданоз, с която се натрива кожата сутрин и вечер.

За избелване на кожата на лицето: 1 супена лъжица измити и ситно нарязани листа от магданоз се разбъркват в 1 супена лъжица кисело мляко. Маската се нанася на лицето и се държи 20 минути.

Ако много ви дразнят луничките, изпробвайте следното: сложете 2 супени лъжици зелен магданоз и 1 и 1/2 чаена чаша вода за 20 минути във фурната. След охлаждането прецедете течността и я сложете в хладилник. Сутрин и вечер втривайте от нея в лицето си.

ВНИМАНИЕ! НИКОГА ДА НЕ СЕ ПРИЕМА САМОСТОЯТЕЛНО ПОВЕЧЕ ОТ 60 Г СОК ОТ МАГДАНОЗ!

Рейтинг:
3.3/5 на базата на 9 оценки

Отзиви

Diana
Mnogo polezna informaciq ????
24 .Мария
Гери,пишете ми на имейл miastil@abv.bg или се обадете на тел.0894 577 610 Ще обясня подробно какво знам за лечението на Псориазис.
Гери
Браво хора, възхитена съм от знанията ви ???????? А някой знае ли, как се лекува Псориазис? Предварително Благодаря ☺
ааа
ДО АНОНИМНИЯ ТАМ ...ЧОЧО ТИ НАПИСАЛ МНОГО ЯСНО ЧЕ ЛУКА ЧИСТИ КРЪВОНОСНАТА СИСТЕМА ТИ ПАК ПИТАШ
Ради
Алицинът е носител на т.нар. сулфидни групи. И "Да", наистина е нетраен. Неговото разграждане започва още в устната кухина и под въздействието на топлинна обработка се получават сулфидни съединения. В организма сулфидните групи участват в процесите на детоксикация. Всъщност в различните органи се образуват над 200 различни серни съединения. На сулфидните групи се дължи пречистващата роля на чесъна, чиито източник се явява алицинът.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...