Масло от грейпфрут
- Масло от грейпфрут
- Произход на маслото от грейпфрут
- Свойства на маслото от грейпфрут
- Емоционално и духовно приложение на маслото от грейпфрут
- Лечебно приложение на маслото от грейпфрут
Свойства на маслото от грейпфрут
Етеричното масло от грейпфрут има остър освежаващ мирис и е бледо жълт или светло рубинен на цвят с воднист вискозитет. Както всички цитрусови масла, така и маслото от грейпфрут трябва да се използва в рамките на 6 месеца, след като е закупено.
Екстракция
Маслото от грейпфрут се извлича чрез студена компресия на пресни кори, като добивите са около 0,5 – 1,0%.
Химичен състав
Основните химични компоненти са: пинен, сабинен, мирцен, лимонен, гераниол, линалоол, цитронелал, децил ацетат, neryl ацетат и терпинен-4-ол.
Предпазни мерки
Някои от терапевтичните свойства на маслото от грейпфрут са: антидепресант, антисептично, аперитив, диуретично, дезинфектант, лимфен стимулант, тонизиращо и анти-инфекциозно.
Рейтинг:
2.0/5 на базата на 1 оценка
Отзиви