Назад до Масло от ниаули

Масло от ниаули

 1. Масло от ниаули
 2. Произход на маслото от ниаули
 3. Свойства на маслото от ниаули
 4. Емоционално и духовно приложение на маслото от ниаули
 5. Лечебно приложение на маслото от ниаули

Лечебно приложение на маслото от ниаули

Маслото от ниаули увеличава концентрацията и повдига духа. То има силно антисептично действие и поради това е най-полезно, когато се прилага при инфекции, като настинки, треска, грип, гръдни инфекции, бронхит, туберколоза, пневмония, магарешка кашлица, астма, синузит, болка в гърлото, хрема и ларингит.

Маслото е полезно още при дизентерия, чревни паразити, цистит, инфекции на пикочните пътища, облекчаване на болката при ревматизъм и невралгия.

Като дезинфектант маслото от ниаули е много полезно при промиването на рани, при язви, акне, пъпки, циреи, изгаряния, порязвания, ухапвания от насекоми и др.

 • Приложение за инхалатори
  в терапиите с пари маслото от ниаули помага за стимулиране на концентрацията, борбата с инфекциите, тонизиране на храносмилателната система и облекчаване на болката.
 • Приложение в масажни масла и в банята
  Помага при борбата с инфекциите, облекчава болката, тонизира храносмилателната система и премахва кожни инфекции.
 • Приложение в кремове и лосиони
  Използвано в кремове и лосиони маслото помага при възпалителни проблеми, като акне, циреи, язви, изгаряния, порязвания и ухапвания от насекоми. Помага и за премахването на задръстванията при мазна кожа.

Съчетание с други масла

Маслото от ниаули се съчетава добре с други етерични масла, като кориандър, копър, хвойна, лавандула, липа, бор и мента.

Рейтинг:

Свързани продукти

Отзиви

Коментирай
loading...